Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Yunanlılar atalarının topraklarını ziyaret ettiler

Yunanlılar atalarının topraklarını ziyaret ettiler

Türkiye ile Yunanistan arasında 1924 yılında gerçekleştirilen nüfus mübadelesiyle Yunanistana göç eden Ocaklarlı (Gonia) rumların çocukları ve torunları, atalarının yaşadığı toprakları ziyaret etti.

Türkiye ile Yunanistan arasında 1924 yılında gerçekleştirilen nüfus mübadelesiyle Yunanistan`a göç eden Ocaklar`lı (Gonia) rumların çocukları ve torunları, atalarının yaşadığı toprakları ziyaret etti.
Yunanistan`ın Neo Gonia (Yeni Konya) isimli yöreden Ocaklar`a gelen 16 kişilik grup, Ocaklar Belediyesi`ni ziyaret edip, belediye başkanı Hüseyin Durak`a hediye sepeti sundu.
Başkan Durak`ı ziyaret eden konuklar, Ocaklar`da dedelerinin yaşadığı yıllar hakkında bilgi aldı.
Grup üyeleri yaptığı açıklamada, atalarının mübadele sonrası Yunanistan`a göç ettiklerinde Neo Gonia (Yeni Konya) isimli köy kurup burada yaşamaya başladıklarını açıkladı.
Belediye Başkanı Durak`ta, Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan mübadele anlaşmasıyla, Yunanistan`ın Karacaova Orma Köyü`nde yaşayan Türklerin Ocaklar`a yerleştirildiğini, ataları Ocaklar`da yaşayan rumların da Yunanistan`da Neo Gonia isimli bir köy kurduklarını bildiğini aktarıp, gelen gurubun atalarını saygıyla andıklarını kaydetti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı