Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yurdakul: Sivil güçler çalışmazsa başka güçler çalışır

Yurdakul: Sivil güçler çalışmazsa başka güçler çalışır

12 Haziran 2011 milletvekilliği genel seçimlerinde AK Partiden Balıkesir Milletvekili aday adayı olan Hüseyin Yurdakul, Balıkesir Sivil Güçler Birliği Başkanlığına seçildi.

12 Haziran 2011 milletvekilliği genel seçimlerinde AK Partiden Balıkesir Milletvekili aday adayı olan Hüseyin Yurdakul, Balıkesir Sivil Güçler Birliği Başkanlığına seçildi.
2010 yılında Türkiye genelinde düzenlenen referandum sırasında Balıkesir`de çok önemli görevler yerine getiren Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneği`nin kongresi yapıldı.
Referandum sürecinde bir araya gelerek Balıkesir il ve ilçelerinde faaliyet gösteren, yaklaşık 200`e yakın sivil toplum teşkilatı Av. Birol Şahin önderliğinde dernekleşip, daha sonra da Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Hasan Yançıl`ın başkanlığında faaliyetlerini sürdürdü.
Balıkesir Sivil Güçler Birliği Derneğinin Başkanlığına seçilen Hüseyin Yurdakul, sivil güçler çalışmazsa, başka güçler çalışır açıklamasında bulundu.
Kongrede, söz alan Balıkesir Sivil Güçler Birliği Başkanı Hüseyin Yurdakul "İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" düsturunun toplum hayatındaki teşkilatlanma tezahürleri sivil toplum teşekküllerini oluştururlar. Bir toplumda bireyler hür iradeleri ile bir araya gelerek ne kadar çok teşkilatlanabiliyorlarsa o toplumun eğitim ve medeniyet seviyesi o kadar yüksektir. İdare şekillerini bireylerin insiyatifi, bireylerin hür iradeleri ile seçimlerinin sonuçlarına dayandıran toplumlar demokratik bir yapıya sahiptirler. Sivil insiyatifin tabandaki sesini devlet yapılarının zirvelerine yansıtabilenler gelişmiş toplumlardır. Güçlü ve kolay kolay yıkılmayacak medeniyetler kurarlar.  Güçlü medeniyetler kurabilen güçlü devlet yapılarını oluşturabilen toplumların olmazsa olmazları sivil iradenin tezahür ettiği teşekküllerdir. Eğer bir toplumda bu sivil teşekküller görevlerini layıkıyla yapmazlarsa o zaman onlardan boşalacak olan bu boşluğu mutlaka birileri yani bir takım güçler dolduracaklardır" dedi.
Yurdakul, Balıkesir`de toplumun değer yargılarına saygılı, sağduyu sahibi bütün teşekkülleri ve kanaat önderlerini dernekleri bünyelerinde bir araya getirmeyi, Balıkesir`in ve ülkenin meselelerinde asgari müştereklerde beraber hareket etme refleksi oluşturmayı, sivil teşekkülleri ve kanaat önderlerini birbirleri ile tanıştırmayı ve muhabbet sofrası etrafında cem edebilmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Balıkesir Sivil Güçler Birliği`nin yönetim kurulu: Hüseyin Yurdakul-Başkan, Mustafa Kuvvancı-Sekreter, Yusuf Akgül-Mali Sekreter, Ramazan Demir, Hasan Yançıl, Av, Birol Şahin, Av. Mustafa Kalınoğlu, Yusuf Hocaoğlu, Alaattin Gökhan, Hüseyin Gündoğan, Cengiz Sandıkçı.
Denetleme Kurulu: Emin Ermişler, Ali Demirbaş, Av.Hasan Demiraslan.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli