Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yurt dışına yardım rekoru Türkiye Diyanet Vakfına ait

Yurt dışına yardım rekoru Türkiye Diyanet Vakfına ait

Yurtdışına en çok yardım Türkiye Diyanet Vakfı'ndan gitti.

Yurtdışına en çok yardım Türkiye Diyanet Vakfı’ndan gitti.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Türkiye Kalkınma Yardımları 2013 Raporu`na göre, savaş, deprem, kuraklık ve doğal afetlerin yaşandığı coğrafyalara Türkiye`den en çok yardım, 35.74 milyon dolarla Türkiye Diyanet Vakfından (TDV) yapıldı.
TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye`nin bütün kurum ve sivil toplum kuruluşları ile yardımsever vatandaşların emanetlerini dil, din ve ırk ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.
Filistin, Irak, Somali, Myanmar ve Orta Afrika Cumhuriyeti gibi ülkelerdeki yardıma muhtaç bütün insanlara ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Palakoğlu, TİKA Türkiye Kalkınma Yardımları 2013 Raporu`na göre, 35.74 milyon dolarla Türkiye`den en çok yardım yapan sivil toplum kuruluşu olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
TDV 983 şubeyle 100`ü aşkın ülkede faaliyette
Diyanet İşleri Başkanlığının yurtiçi ve dışı hizmetlerinin süratli ve etkin yürütülmesi için her türlü desteği sağladıklarını dile getiren Palakoğlu, toplumu din konusunda aydınlatmaya yönelik irşat, hac ve umre, müftülük, Kur`an Kursu, eğitim merkezleri ve cami hizmetlerinin yanı sıra hayri ve sosyal projeleri gerçekleştirdiklerini işaret etti.
Palakoğlu, vakfın 983 şubesiyle Türkiye ve 100`ü aşkın ülkedeki faaliyetleriyle hizmette 40 yılına ulaştığını bildirdi.
2 bin 634`ten 150 bin hisse kurbana
Palakoğlu, 1993`ten beri Diyanet`in TDV ile vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlediğine işaret ederek, "1993`te 2 bin 634 hisseyle başlayan kurban organizasyonumuzda bugüne kadar 558 bin 588 hisse kurbanın kesim ve dağıtımını gerçekleştirdik. Geçen yıl 89 bin 27 kurban vekâletini yerine getirdik. Bu yıl ise yaklaşık 150 bin hisse kurbanın kesim ve dağıtımını yaptık" değerlendirmesinde bulundu.
Ramazanda da dünyanın farklı coğrafyalarına yardım ulaştırdıklarını ifade eden Palakoğlu, şöyle konuştu: "Bangladeş`ten Brezilya`ya, Çad`dan Filipinler`e, Arnavutluk`tan Filistin`e kadar milletimiz adına 47 ülke 141 bölgede gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. 232 bölgede ise iftar sofraları açtık. Ramazanda Suriye`de Türkmen köylerine tırlarla yardım taşıdık, Ramazan Bayramı`nın birinci günü Iraklı Türkmenlerle bayram yaptık."
Eğitimin, vakfın ana hizmet konuları arasında yer aldığına işaret eden Palakoğlu, vakfa bağlı eğitim kurumları hakkında bilgi verdi. Palakoğlu, bugüne kadar 220 binin üzerinde öğrenciye burs ve eğitim yardımı tahsis ederek, 44 milyon 347 bin 99 lira destekte bulunduklarını kaydetti.
Hayri ve sosyal hizmetler
Vakfın hayri ve sosyal çalışmalara yeni anlayış getirdiğini belirten Palakoğlu, dünyada yaşanan afetler sonrası yardım kampanyaları düzenlediklerini vurguladı.
Palakoğlu, Filipinler`deki doğal afet nedeniyle başlatılan kampanyada 7 milyon dolar yardım toplandığını dile getirerek, "Vakfımızca Suriye için başlatılan kampanyadan elde edilen 6 milyon dolar da amacı doğrultusunda ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Afrika`nın en fakir ülkelerinden Orta Afrika Cumhuriyeti`ndeki şiddet olaylarında mağdur halka Çad üzerinden insani yardım faaliyetlerine başladı" diye konuştu.
Her dönemde Gazze’nin yanında olundu
Mescid-i Aksa Camisi`nin iç dekorasyonu için 1995`te çini gönderilmesiyle başlayan yardımların öğrenci bursları, gıda, iftar ve kurban organizasyonuyla sürdüğünü aktaran Palakoğlu, "Bugüne kadar Filistin`e 5,5 milyon dolar yardımda bulunduk. Her dönemde Gazze’lilerin yanında olduk. İlk etapta Gazze`de saldırılar sonucu yıkılan camilerden 9`unun yapımına başlayacağız. İhale çalışmaları tamamlanma aşamasında bulunan camilerin temelleri yakında atılacak" ifadelerini kullandı.
Vakfa ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere emanetlerini teslim eden hayırseverlere teşekkür eden Palakoğlu, her yıl hizmetlerini artırarak ihtiyaç sahiplerinin yanında olmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı