Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

YURTLARDAKİ PROJELER HIZLA DEVAM EDİYOR

YURTLARDAKİ PROJELER HIZLA DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerimiz için ders dışı zamanlarını olumlu bir şekilde değerlendirmek, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek,

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerimiz için ders dışı zamanlarını olumlu bir şekilde değerlendirmek, kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, potansiyellerini gösterebilmelerine imkân sağlamak, hayatın her alanına etkin katılımlarını arttırmak amaçları doğrultusunda yürütülen birçok çeşitli proje Balıkesir Yurtlarında aktif olarak uygulanıyor.

Öğrencilerimizin sosyal ve maddi anlamda desteklemek birincil amaç olmak üzere spora teşvik edilmesi, çalışma hayatına hazırlanılması, genç istihdamına katkı sunulması ve yurtlarımıza aidiyet duygusunun güçlendirilmesi gibi amaçlar taşıyan Yurt Time Spor Projesine gençlerimizin talebi her geçen yıl artarak devam etmektedir.

Yurt Time Spor Projesi ile kapsamımızda bulunan 13 yurtta gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmesi ve yurt yönetiminde aktif görev alması amacıyla belirlenen 18 noktada, haftada 8 saat görev yaparak öğrenciler boş vakitlerini verimli şekilde kullanıp kendilerine ait bütçelerini oluşturabilmektedirler. Görevlendirilen öğrencilerimize ücret ödemesi Bakanlık kapsamında İl Müdürlüklerimiz tarafından yapılmaktadır.

 Milli manevi ve insani değerleri tanımalarında yardımcı olmak amacıyla 2018-2019 öğretim yılından itibaren uygulanmaya devam eden “Komşum Gönüllülük Hareketi” yurtlarımızda gençlerin yemek tüketimi sonunda artan (tüketilmeyen) yemekleri talep edenlere ulaştırılması ve gönüllü olarak sosyal sorumluluk faaliyetlerinde bulunması gençlerin yürütme ve ilerleme süreçlerini planlaması, gönüllülük kültürünün gençler arasında yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerimize organizasyon, takım çalışması ve paylaşım ruhu kazandırılması doğrultusunda gerçekleştirilen bu proje çevre halkı tarafından da memnuniyetle karşılanmaktadır. “Komşum Gönüllülük Hareketi” kapsamındaki gıda paketleme araçları ise İl Müdürlüklerimiz tarafından temin edilmektedir.

Bir diğer projemiz İşte-GENÇ GSB Projesi ile görevlendirilen öğrenciler bütçelerini yönetebilmeleri, aktif vatandaşlık bilinci kazanmaları ve iş hayatına uyum sağlamaları amacıyla hayata geçirilen proje öğrencilerin kahvaltı ve akşam yemeği yemek sırasının en yoğun olduğu zamanlarda günde 2 saat servis personelinin kontrolünde, servis arkasında ve parmak izi kasasında görevlendirilir. Görevlendirilen öğrencilere ücret ödemesi asgari ücretin birim tutarından aylık olarak hesaplanmaktadır. Aynı zamanda öğrencilerimize proje kapsamında saatlik sigorta ödemesi de yapılmaktadır.

Yurtlarımızda yürütülen bu projeler, öğrencilerimizin sosyal yaşamlarını destekleyici programlar çerçevesinde hazırlanmış olup boş vakitlerini verimli hale getirerek daha nitelikli bireyler olmaları hedeflenmektedir.



Anahtar Kelimeler: YURTLARDAKİ PROJELER HIZLA DEVAM EDİYOR
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı