Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yüzbin ağaç tohumu toprakla buluştu

Yüzbin ağaç tohumu toprakla buluştu

Manyas İlçesi kırsal Salur Mahallesi?nde bir araya gelen çevre gönüllüleri onbinlerce orman ağacı tohumunu toprakla buluşturdu.

Manyas İlçesi kırsal Salur Mahallesi?nde bir araya gelen çevre gönüllüleri onbinlerce orman ağacı tohumunu toprakla buluşturdu.
Manyas´lı çevre gönüllüsü Bülent Kilercioğlu´nun sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen onlarca çevre gönüllüsü Manyas İlçesi kırsal Salur Mahallesi´nde mülkiyeti belediyeye ait araziye on binlerce orman ağacı tohumu ekti.
Kilercioğlu tarafından, ormanlardan temin edilen yaklaşık 100 adet (meşe palamudu, ligustrum (kutbağrı), dişbudak, kestane ve afrika akasyası) tohumları sosyal medya aracılığıyla yapılan çağrının ardından, daha önce yeri hazırlanan alana vatandaşlarla birlikte ekimleri gerçekleştirildi.
TEMA Vakfı Bandırma ve Gönen Temsilcileri, Bandırma Kent Konseyi, Bizim Çocuklar Sanat Kültür ve Doğa Derneği, CHP Bandırma örgütü, DİSK Emeklisen ve Eğitimsen Bandırma Şubesi, Erdek Körfezi Dayanışma Platformu üyeleri ile çok sayıda çevre gönüllüsü tohum ekme etkinliğinde, poşetlerde ki onbinlerce tohumu toprakla buluşturmanın mutluluğunu yaşadı.
Etkinliği organize eden çevre gönüllüsü Bülent Kilercioğlu, 1. yılının sonunda filizlenen ve fide halini alan orman ağaçlarını isteyen çevre gönüllüleri ve çevreci kuruluşlara ücretsiz olarak dağıtacağını söyledi.
Amaçlarının doğanın ekolojik yaşamına destek olabilmek, çimlendirme sonrası oluşacak fidanları ülke genelinde ücretsiz açık köklü olarak dağıtabilmek olduğunu söyleyen Kilercioğlu ?Doğaya katkıda bulunmayı amaçlıyoruz, bu yıl oldukça fazla orman yangını meydana geldi. Herkes üzülüyor ama bunun için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Hep devletten beklemememiz gerekiyor. Yanan bölgeleri ağaçlandırmak için burada yetişen fidanları isteyen ücretsiz alabilecek.? dedi.
Bandırma Bizim Çocukları Kültür ve Doğa Derneği Kurucusu ve Başkanı Alev Şengönül ise "Amacımız doğayı kurtarmak, elimizden geldiği kadar, çocuklara fidan ekmeyi, tohum ekmeyi aşılamaktır. Bu etkinliğe katılmaktan onur duyuyorum." diye konuştu.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı