Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yüzlerce çocuktan çevre temizliği

Yüzlerce çocuktan çevre temizliği

Bizim Çocuklarımız #Trashtag ile herkese örnek oldu.

Bizim Çocuklarımız #Trashtag ile herkese örnek oldu.
Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği, Bandırma Yüzüncü 100. Yıl Mahallesi´nde bulunan TOKİ konutlarında, onlarca çocuk ve gencin katılımıyla çevre temizliği yaptı.
Bandırma´da sosyal, sanatsal ve kültürel çalışmalarıyla öne çıkan sivil toplum örgütlerinden biri olan Bizim Çocuklarımız Sanat Kültür ve Doğa Derneği, 100. Yıl Mahallesi´nde bulunan TOKİ konutlarında, çevre temizliği konusunda bir sosyal medya akımı haline gelen #Trashtag etkinliğini düzenledi.
Sabah saatlerinde, müzik yayınıyla TOKİ sakinlerinin dikkatini çeken dernek çalışanları, çoğunluğunu çocukların oluşturduğu ekiplerle, konutların arkasında bulunan arazi ve çocuk parkında temizliğe başladı.
#Trashtag etkinliği, çocukların çevre temizliği için farkındalık kazanmalarına katkı sağlayabilmek için bir yarışma şeklinde düzenlenirken, dört ayrı ekibe ayrılan topluluk, daha fazla çöp toplayabilmek için birbirleriyle yarıştı.
Ekipler, etkinlik boyunca onlarca çöp poşeti topladı.
#Trashtag etkinliğine verilen arada, çocuklar ve dernek çalışanları, çevre temizliği ve doğanın korunmasına ilişkin topluca ant içti. Çocuklar, toplu bir şekilde "Hayvanları koruyacağım", "Çevremi temiz tutacağım" ve "Doğaya zarar vermeyeceğim" sözleriyle haykırdı.
Etkinliğin bitiminde yerel seçimlerde, Bandırma Belediye Başkan Adayı olan Av. Tolga Tosun´un gönderdiği çiçekler TOKİ konutlarının önüne ekildi.
Dernek Başkanı Alev Şengönül, düzenledikleri #Trashtag etkinliği ardından yaptığı açıklamada, hedeflerinin Kapıdağ olduğunu söyledi.
Bir sonraki #Trashtag etkinliğini Kapıdağ´da gerçekleştireceklerini belirten Şengönül, "Kapıdağ bölgemiz için gerek oksijen kaynağı olmasıyla, gerek tarihi, gerekse de doğal yaşam alanı olarak çok önemli. Çocuklar ile Kapıdağ´ın köylerini ziyaret ederek çöp toplayacağız. Aynı zamanda Kapıdağ´ı her yönüyle çocuklara tanıtacağız. Bu etkinlik aynı zamanda yaşlılarla yapacağımız söyleşiler ile birlikte bir kültür alışverişi haline gelecek. Bu projemiz için herkesten destek bekliyoruz." dedi.
Etkinliğe katılan herkese minnettar olduklarını kaydeden Şengönül, yaptıkları her çalışmada desteklerini esirgemeyen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli