Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

YÜZLERCE GENCİMİZ SPORLA BULUŞUYOR

YÜZLERCE GENCİMİZ SPORLA BULUŞUYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı kurumlarıyla yürütülen protokol tüm hızıyla devam ediyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı kurumlarıyla yürütülen protokol tüm hızıyla devam ediyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`na bağlı kuruluşlardan hizmet alan çocukların ve engellilerin, gençlik ve spor faaliyetlerinden yararlanmasına yönelik imzalanan protokol sonucu etkinlikler tüm hızıyla sürüyor.
Bu projenin amacı; Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Merkezi`nden hizmet alan çocukların ve engellilerin sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak ve yüksek kalitede oyun, spor ve fiziksel etkinliklere erişimlerini arttırmak, kuruluşların oyun, beden eğitimi, spor ve fiziksel etkinlikler açısından kapasitesinin arttırılarak kuruluş-spor-toplum bağlantısını güçlendirmek, çocuk ve gençlerin, özgüvenlerini arttırmak,  güven ve saygı duymalarını sağlamak, sportif başarıyı arttırmaktır.
Bu kapsamda proje bakanlıkların birlikte yürüteceği gençlik ve spor etkinliklerini kapsıyor. İl müdürlüğümüz bünyesinde de bu proje kapsamında il spor okulları faaliyetlerinde daha fazla gence ulaşmayı hedefledik ve şu an yüzlerce çocuk basketbol, voleybol, masa tenisi, okçuluk, yüzme, atletizm ve daha pek çok spor branşında antrenmanlara başladılar. Ayrıca Gençlik Merkezi`nde yürütülen sosyal-kültürel aktivitelere de katılan gençlerimiz çeşitli gezilere, kamplara ve diğer faaliyetlerde yer alarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyorlar.
Diğer bir proje ise Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalanan protokol sonucu yürütülen proje. Bu proje de yine gençlere yönelik ve yaz tatillerinin daha verimli geçirilmesine yönelik atılmış büyük bir adım.
Diyanet İşleri Başkanlığı`nca açılan Yaz Kur`an Kursları`na katılan 7-18 yaş arası gençlerimize sporu sevdirmek, serbest zamanlarını spor yaparak geçirmelerini sağlamak ve onların sosyal aktivitelere katılımını sağlayarak fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmalarını amaçlayan proje İl müdürlüğümüzün yapmış olduğu etkinliklerle birlikte yaklaşık 2 aydır başarılı bir şekilde yürütülmektedir.
Bu proje ile il spor okullarımıza gelen gençler sportif faaliyetlerden ve gençlik çalışmalarından yararlanmaktadır. Haftanın belli gün ve saatlerinde süren spor çalışmaları ya da Gençlik Merkezi tarafından yürütülen gezi, kamp vb. etkinliklere katılan gençlerin hayata bakış açıları değişiyor. Aynı zamanda kişisel-sosyal ve psiko-motor gelişimlerine de katkıda bulunuluyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli