Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Zabıta Haftası kutlandı

Zabıta Haftası kutlandı

Düzenlenen törende, zabıtanın halka en yakın birim olduğu hatırlatıldı

Her yıl 1- 7 Eylül tarihlerinde kutlanan Zabıta Haftası ilçemizde de kutlandı.
Zabıta Haftası nedeniyle, ilçemiz Cumhuriyet Alanında toplanan Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı personel, Atatürk Anıtına çelenk sunup, saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı okundu.
1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası dolayısıyla Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü kutlama programa gerçekleştirdi. Erdek Cumhuriyet Alanında çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.
İlçemizdeki Zabıta Haftası kutlamalarında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Erdek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli Hale Tar Tuna yaptı.
Zabıta Personeli Hale Tar Tuna, konuşmasında zabıtanın tarihinden bahsederek toplum düzenindeki önemine değindi.
Hale Tar Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belediye Zabıtasının kuruluşu Osmanlı’dan günümüze kadar devam etmektedir. Zabıta geçmişi 1400 yıllık bir maziye dayanmaktadır. Belediyemizin en zorlu işlerinden birini yapan zabıta ekibimiz, gece gündüz 24 saat görev yapmakta, daha huzurlu ve güvenli bir Erdek için çalışmaktadır. Halk sağlığının korunmasında etkin bir rol oynamaktadır. Zabıta Belediyenin aynasınıdır. Halka en yakın hizmet birimidir. “ dedi.



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false