Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Zafer Bayramı kutlandı

Zafer Bayramı kutlandı

Erdekte, 30 Ağustos Zafer Bayramının 91.inci yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü törenlerle kutlandı.

Erdek`te, 30 Ağustos Zafer Bayramının 91.`inci yıldönümü ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü törenlerle kutlandı.
Kutlamalar, Atatürk Anıtının bulunduğu Cumhuriyet Alanında başladı.
Cumhuriyet alanındaki tören Erdek Garnizon Komutanlığına bağlı askeri birlikler ile halk tören yerini aldıktan sonra, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Dz.Kur.Kd.Albay Ferhat Bağlarlıoğlu`nun tören kıtalarını selamlamasının ardından, Erdek Kaymakam İsmail Kaygısız, Erdek Belediye Başkan Vekili Enver Damar ile birlikte protokolde yerini aldı.
30 Ağustos Zafer Bayramının 91.`inci yıldönümü ve Türk SilahlıKuvvetler Günü kutlamalarında, saygı duruşunda bulunulup İstiklal marşının okunmasından sonra günün anlam ve önemini açıklayan konuşmayı Deniz Binbaşı Kahraman Bozkurt yaptı.
Bozkurt, konuşmasında, 30 Ağustos`u, "Türk Ulusu`nun var oluş mücadelesinin başarıya ulaştığı gün" olarak nitelendirdi. 
Günümüzde, vatanımızın bölünmez bütünlüğü üzerinde oynanan oyunlara da değinen Binbaşı Bozkurt, "Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti`ni, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmadan sonra, Erdek Lisesi öğrencisi "Anadolu Toprağı" isimli dizeleri seslendirip resmi geçit törenine geçildi.
Kaymakam Kaygısız, tebrikleri kabul etti
Cumhuriyet Alanındaki tören sona erince, Kaymakamlık Makamında İlçemiz Kaymakamı İsmail Kaygısız, Garnizon Komutanı ile Belediye Başkan Vekili tebrikleri kabul etti.
Tebriklerin kabulünün bitmesiyle, protokol Erdek İskelesinde bağlı bulunan Nusret Mayın Müze Gemiyi ziyaret ettikten sora, liman açıklarında demir atan Mayın Gemisine ziyarette bulundular.
Zafer Bayramının Cumhuriyet Alanındaki kutlamalarında, resmi tören dışında, CHP Erdek İlçe Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Erdek Şubesi birer çelenkle katıldılar.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli