Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Zağnos Paşa Camisi Ramazan ayında ibadete açılıyor

Zağnos Paşa Camisi Ramazan ayında ibadete açılıyor

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, restorasyon çalışmaları devam eden Balıkesir Zağnos Paşa Camisi´nde incelemelerde bulundu.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, restorasyon çalışmaları devam eden Balıkesir Zağnos Paşa Camisi´nde incelemelerde bulundu.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu´nun Zağnos Paşa Camisi´nde yaptığı inceleme gezisine, AK Parti Balıkesir İl Başkanı ile Vakıflar Bölge Müdürü eşlik etti.
İnceleme gezisi sonrası gazetecilere açıklama yapan Milletvekili Aydınlıoğlu, şöyle konuştu: ?Balıkesir Zağnos Paşa Camisi´nde devam eden onarım çalışmalarının bir an önce bitirilerek Teravih namazlarına halkımızın hizmetine açılması için Vakıflar Genel Müdürü ile sık sık görüşmeler yapıyoruz. Cami restorasyon ve onarım çalışmalarının bir an evvel bitirilip Ramazan ayında ibadete açılması için hemşerilerimizden çok yoğun telefon almıştım. 2.1 Trilyon liraya mal olacak olan Zağnos Paşa Camisi onarım çalışmaları tamamlandığında yeni ve sıcak yüzüyle aslına uygun olarak tarihi hüviyetine kavuşuyor ve Balıkesir´imizde bir tarih yeniden canlanıyor. Caminin iç ve diş yüzeyi temizlenerek tarihi taş ve tuğlaları tek tek uzman ekipler tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Üzeri sıva ile kapatılan bazı sütunlar caminin içinde tekrar aslına uygun temizlendi. Dış kubbede bulunan hilaller tekrar altın varak kaplanarak yeniden yapıldı. Tüm vitray süslemeler yeniden elden geçirildi, Tüm tablolar yeniden yazıldı Müezzin mahvili ve caminin ikinci katındaki ahşap süslemelerin boyaları kazınarak ağaçların asil renk ve desenleri ortaya çıkarılıp cilalandı, tabandan ısıtma sistemleri taban betonları kırılarak yeniden tesis edildi. Soğutma ve klima sistemleri görünmeyecek şekilde ve cemaati rahatsız etmeyecek şekilde duvarlara gizlenerek monte edildi. Aydınlatma sistemleri tamamen yenilenen Zağnos Paşa camisinde yeni led aydınlatma ve projektör sistemleri cemaatin gözünü almayacak şekilde dizayn edildi. Mihrap, minber aslına uygun olarak tekrar tamir edildi. Caminin ana kubbe, yarım kubbe ve çeyrek kubbelerinde bulunan kurşun kaplamaların tamamı yenilendi.?

Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli