Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Zalim Felek veda etti

Zalim Felek veda etti

Erdek´te düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarında büyük ilgi gören yağlı direk yarışının 43 yıllık şampiyonu Zalim Felek lakaplı Mustafa Gül, yarışların 45. senesinde hem kaybetti hem de jübilesini yaparak tahtını devretti.

Erdek´te düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarında büyük ilgi gören yağlı direk yarışının 43 yıllık şampiyonu Zalim Felek lakaplı Mustafa Gül, yarışların 45. senesinde hem kaybetti hem de jübilesini yaparak tahtını devretti.       

Erdek ilçesinde her yıl 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen yüzme ve yağlı direk yarışmaları bu yıl da yapıldı.
Büyük bir ilginin hakim olduğu yarışların yağlı direk etabında 43 yıldır üst üste şampiyon olarak kırılması güç bir rekora imza atan Mustafa Gül (62) yine yarışmacılar arasında yer aldı.
Yaklaşık 15 civarında yarışmacı ile birlikte yağlı direğin ucundaki bayrağı almak için kıyasıya yarışan Mustafa Gül, ikinci denemesinde bir sakatlık geçirmesine rağmen yarışı bırakmadı. Son denemesinde direğin ucundaki bayrağa dokunmayı başaran Mustafa Gül, bayrağı alamadan kendisini denizde buldu. Liman Başkanlığı yetkilileri yarışmanın kuralı gereği direğin ucundaki bayrağın alınması gerektiğini belirterek Mustafa Gül´ün bu hamlesini geçersiz saydı. Devam eden yarışmayı ikinci kez Abdullah Filiz adlı yarışmacı kazandı. Yarışmanın sonunda en centilmen yarışmacı olarak kürsüye çıkan Mustafa Gül 45 yıllık yarışma kariyerine veda ettiğini belirtti.
Erdek´te hayatını sürdüren ve 1 kız çocuğu babası Mustafa Gül, yarışma sonrası gazetemize yaptığı açıklamada "Askerden geldiğimden bu yana Kabotaj Bayramlarında yapılan yağlı direk yarışmasında bayrağı hep ben alıyorum. Sadece geçen sene kaybettim. Karda kışta çok kayak yaptığım için alışkınım. Ama bu sene artık jübile yapıyorum. Aslında 41. senede 41 kere maşallah deyip jübile yapmıştım. Ancak yoğun ısrarlar sonrası devam ettim. Eskiden dalma yarışlarım, sandal yarışmalarında birinciliklerim vardı. Eskiden Erdek İskelesinde kayık yarışları olurdu. Tramplenden suya atlama yarışmaları olurdu. Bunlarda da 8-9 sene birinciliklerim var. Dalmada, yüzmede ve en son yağlı direkte birinci oldum. Çok rakibim var ama Allah sakatlık vermedi bunca sene hep birinci gelmeyi başardım." diye konuştu.
Yapılan yarışmaların ardından kırılması güç bir rekor ile jübilesini yapan Mustafa Gül´den sonra üst üste bayrağı ikinci kez alan Abdullah Filiz, Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık´ın elinden ödülünü aldı.
Ödül töreninin ardından sevincini ailesiyle paylaşan Abdullah Filiz, "Yağlı Direkten bayrağı alma yarışı bu sene çok zordu. Direğin boyunu uzatmışlar. Yarış hiç kolay değildi ama şans bana güldü." şeklinde konuştu.
Haber Merkezi



gürcan yayıkçı
9.07.2019 09:11:23
Zalim Felek bizim gönüllerimizin gerçek şampiyonudur. Herkesle barışık, kalplere giren güzel bir insandır. Sağlık ve şans dolu güzel yarınlar diliyorum.

Anahtar Kelimeler: Zalim Felek veda etti
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli