Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Zehir tacirleri suçüstü yakalandı

Zehir tacirleri suçüstü yakalandı

Gönen genelinde uyuşturucu madde satıcılarını tespite yönelik yapılan araştırmalar sonucu başlatılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gönen genelinde uyuşturucu madde satıcılarını tespite yönelik yapılan araştırmalar sonucu başlatılan operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Yapılan operasyonda, haklarında çok sayıda uyuşturucu madde suçundan işlem yapılan S.K ve S.K` ye ait uyuşturucu maddeleri, bu şahısların ev ve işyerlerinde polis tarafından sık sık arama yapılması nedeniyle A.B, İ.B., H.K. ve M.K. isimli 4 zanlının uyuşturucuları kendi evlerinde sakladıkları ve satışa hazır hale getirdikleri öğrenildi
M.K., H.K., A.B. ve İ.B. ye ait ikametlerde yapılan aramada  58 paket 3` er gramlık Jameıcan uyuşturucu madde, dört ayrı poşet içerisinde toplam 237 gram jameican uyuşturucu madde, 418 adet extacy uyuşturucu hap, 513 adet boş jameican paketi ve 116 adet uyuşturucu madde koymakta kullanılan kilitli poşet, 1 adet Voltran Tuna marka kurusıkıdan çevrilme tabanca ile 15 adet M.K.E. yapımı 9mm çaplı fişek ele geçirildi.
Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla Gönen Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen M.K. ve H.K. alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğer şüphelilerden A.B., İ.B., S.K., ve S.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Ayvalık ve Altınova`da uyuşturucu operasyonu
Diğer yandan Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Ayvalık`ta düzenlediği operasyonda bir şahsın evinde uyuşturucu madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi. Altınova beldesindeki bir başka operasyonda ise çok miktarda kaçak sigara, tütün ve sigara kağıdı ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Ayvalık-Yeniköy`de, F.A. isimli şahsın işyerinde uyuşturucu ve uyarıcı madde (esrar ve hap) sattığı yönünde ihbar alan jandarma ekipleri, mahkemeden alınan arama kararı ile şahsa ait ev ve işyerinde yapılan aramada, 20 adet extacy hap, 5 gram kubar esrar ve 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.
Jandarma ekiplerince alınan başka bir ihbarda, Altınova beldesinde M.C. isimli şahsın ruhsatsız olarak işlettiği işyerinde, kaçak sigara ve tütün sattığı bilgisine ulaşıldı. Jandarma ekipleri, şahsın evinde ve ruhsatsız işyerinde yaptığı aramada 12 kilo 600 gram satışa hazır kıyılmış tütün, içime hazır hale getirilmiş 200`lük 10 karton kaçak sigara, 128 paket 40`lık sigara kağıdı, 32 paket 50`lik sigara kağıdı, 326 kutu 200`lük sigara kağıdı, 12 paket 100`lük sigara filtresi, 12 adet sigara sarma makinesi ve 1 adet hassas terazi ele geçirdi.
Yapılan aramalarda ele geçirilen malzemelere el konulurken, şüpheli şahıslar gözaltına alındı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli