Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Zeki Uslu rakibini ezdi geçti

Zeki Uslu rakibini ezdi geçti

Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi 10 Mart 2013 tarihinde yeni yönetimini belirlemek için genel kurulu toplamış, ancak yapılan oylamada rakibinin 3 katı oy alarak seçimi kazanan

Türkiye Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi 10 Mart 2013 tarihinde yeni yönetimini belirlemek için genel kurulu toplamış, ancak yapılan oylamada rakibinin 3 katı oy alarak seçimi kazanan Başkan Zeki Uslu, aidat borcu olduğu halde oy kullanan 14 üye olduğu gerekçesi ile rakiplerinin itirazı üzerine seçimin yenilenmesine karar verilmişti.
21 Nisan Pazar günü yeniden toplanan genel kurula bu sefer katılım daha yüksek oldu.
Üyelerin aileleri ile birlikte katıldıkları genel kurulu şölene çevirirken, Başkan Zeki Uslu ise dernek lokalinin salonu ile bahçesine sığmayan konuklarının bir kısmını dernek önündeki kaldırımlarda canlı müzik dinletisi ile ağırladı.
Konuklarına lokma, peynir, ayran ve meyve suyu ile ağırlayan Başkan Uslu`nun, davet ettiği Balıkesir Karesi Mehter takımının gösterisi konuklarını çok sevindirdi.
Seçim sonuçlarını almak için saat 17:00`ye kadar bekleyen üyeler, 48 oya karşı 158 oy alarak ipi yeniden göğüsleyen Zeki Uslu`yu sevgi gösterileri ve sloganlar eşliğinde omuzlarda dolaştırdılar.
Teşekkür konuşması yapmak için kürsüye gelen Başkan Zeki Uslu, TSD Balıkesir Şubesi`nin, yerel yönetimlerin, bürokrasinin, STK`ların, kısaca toplumun her kesimi tarafından takdir edilen bir noktada olduğunu belirtti.
Derneğin üye sayısı bakımından Balıkesir`in en büyük ve güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Uslu, "Bizle bu gücümüzü doğru zamanda ve doğru yerde ortaya koyarak engellilerin hayat standartlarının yükseltilmesinde, erişilebilirliliğin artırılmasında, bireylerin dolayısıyla toplumun engelliye karşı negatif bakışının pozitife çevrilmesi için her platformda sesimizi duyurmaya gayret ediyoruz" dedi.
"Engellinin yok sayılmasının, görmezlikten gelinmesinin, acınılmasının, aşağılanmasının, alay edilmesinin durdurulması noktasında çaba harcıyor, engellinin yitirilmiş onurunun iadesi için mücadelemize ediyoruz" diyerek konuşmasına devam eden Uslu, "Engellilere yardım adı altında organizasyonlar yapıp rant elde edenler, gazete, dergi ve çeşitli objeler satarak bizin adımızı kirletenlerle kısaca engelliyi kullanana da, engelini kullanana da karşı olduk, karşı olmaya devam edeceğiz" dedi
Zeki Uslu, kendisini ezici bir farkla yeniden görev veren üyelerine bir kez daha teşekkür edip, hizmetlerinde aralıksız olma sözü verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı