Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Zengi, Dünya Tüketiciler Günü´nü kutladı

Zengi, Dünya Tüketiciler Günü´nü kutladı

Tüketiciler Derneği (TÜKDER) Erdek Şubesi Başkanı Muharrem Zengi, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Tüketiciler Derneği (TÜKDER) Erdek Şubesi Başkanı Muharrem Zengi, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
TÜKDER Erdek Şubesi Başkanı Zengi, tarafından yayımlanan Dünya Tüketiciler Günü mesajında şu ifadelere yer verildi: ?Birleşmiş Milletler 1985 yılında aldığı kararla Tüketici Hakları Evrensel Beyannamesini ilan ederek 15 Mart gününü, Dünya Tüketici Hakları Günü olarak kabul etmiş ve her yıl 15 Mart günü, Ülkemizde de Dünya Tüketici Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. 

?Birleşmiş Milletler 1985 yılında aldığı kararla Tüketici Hakları Evrensel Beyannamesini ilan ederek 15 Mart gününü, Dünya Tüketici Hakları Günü olarak kabul etmiş ve her yıl 15 Mart günü, Ülkemizde de Dünya Tüketici Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.
Tüketici mevzuatı, tüketicilerin sağlığını ve ekonomik çıkarlarını koruduğu gibi, belli bir standart ve kalitede mal ve hizmet üretimine de imkân sağlamaktadır. Çağımızda bireylerin yaptığı tüketimin en az üretim kadar bilinçli ve doğru olması, ülkelerin kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli etkenlerden birisidir. Bu bakımdan, küçük yaşlardan başlayarak verilecek eğitimlerin yanı sıra, sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket eden sivil toplum kuruluşlarımızın faaliyetleri de son derece önemlidir. Büyük bir hızla yaşanan bilimsel ve teknolojik gelişmeler insan hayatını oldukça kolaylaştırmış, tüketim açısından ise seçeneklerimizi çoğaltmıştır. Her alışverişte harcama belgesi, ürüne göre de Garanti Belgesi talep edilmelidir. Böylece üretici ve satıcıların yükümlülüklerini yerine getirmesi sosyal barışa da katkı sağlamış olacaktır. Ülkemizde, 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve bu Kanuna istinaden çıkarılan uygulama yönetmelikleri ile güvence altına alınmıştır. ?Hak arandıkça haksızlıklar azalır.´ Bilinciyle, halkımızın 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü kutlu olsun.? Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı