Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Zerrin Doğan: ?Öğrenmek; hiç bitmeyen ve mutluluk verici bir süreçtir?

Zerrin Doğan: ?Öğrenmek; hiç bitmeyen ve mutluluk verici bir süreçtir?

Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğinin konuğu Grafik Tasarımcı ve Fotoğrafçı Zerrin Doğan oldu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğinin konuğu Grafik Tasarımcı ve Fotoğrafçı Zerrin Doğan oldu.
Atatürkçü Düşünce Derneği Bandırma Şubesi 2020 yılının ilk Kariyer Günü etkinliğini gerçekleştirdi. Serdar Polat başkalığındaki ADD Bandırma Şubesinin, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, liseli bursiyerler ve ADD Gençlik Kollarına yönelik düzenlediği ?Kariyer Günleri´ etkinliğinin ilk oturumunun konuğu Bandırma temalı tasarımlarıyla dikkat çeken ve ?Zerrin DGN´ olarak tanınan Grafik Tasarımcı ve Fotoğrafçı Zerrin Doğan oldu.
YENİ BİLGİLER ÖĞRENMEK HEYECAN VERİCİ
Mesleki yaşamı ile ilgili bilgi veren Zerrin DGN: ?Ön lisans eğitimim Sahne ve Dekor Tasarımı üzerine? Daha sonra Balıkesir Üniversitesi Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İktisat okudum. Halen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde Girişimcilik ve Küresel Liderlik üzerine yüksek lisans yapıyorum. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesinden de Marka İletişimi ön lisans programını tamamladım. Bunun yanı sıra Bilgeadam Akademi başta olmak üzere web tasarım, mobil uygulamalar, grafik tasarım, fotoğrafçılık ile ilgili çeşitli uluslararası eğitimlere katıldım. Öğrenmenin hiç bitmeyecek bir süreç olduğuna inanıyorum. Yeni bir şeyler öğrenmek, bunları başkalarına aktarmak ve bunları uygulayabilmek benim için heyecan verici ve mutlu eden bir süreç? dedi.
OKUL VE İŞ YAŞAMINI BİR ARADA SÜRDÜRÜN
Yaşamı boyunca okul ve iş yaşamını bir arada götürdüğünü söyleyen Doğan: ?Öğrenimimi devam ettirebilmem için sürekli çalışmam gerekiyordu. İnternet kafede de çalıştım, otel fotoğrafçılığı yaptım, matbaada da çalıştım. Hemen değil belki ama sonraları buradaki kazanımları yaşamınızda görüyorsunuz. İşin hem tasarım kısmını hem de uygulama kısmını bu yüzden çok iyi öğrendiğimi düşünüyorum. Hangi işi yaparsanız yapın mutlaka işin mutfağını da bilmek gerekiyor. Otel fotoğrafçılığında fotoğraf makinesini iyi kullanmayı öğrenmeseydim şimdi bu kadar iyi fotoğraflar çekemezdim. Eğer matbaada çalışmasaydım şu an bir tasarım yapıp yolladığımda geri dönme ihtimali çok yüksek olurdu. Bu da hem zaman kaybı olurdu hem de beni zihinsel olarak yorardı? dedi.
Okul yaşamı ve iş yaşamını bir arada devam ettirmenin zor olduğunu söyleyen Zerrin Doğan: ?Aynı anda hem okul yaşamını sürdürmek, hem de çalışmak elbette çok zor. Ancak bunun değerini emin olun görüyorsunuz. Bu hem tanıdık çevrenizin genişlemesine ve yeni imkânların önünüzde açılmasına, hem de ufkunuzun açılmasına olarak sağlar. O yüzden mutlaka özellikle şu yaşlarınızda farklı iş kollarında çalışın. Amaç yalnızca para kazanmak değil öğrenmek de olmalı? dedi.
TEKNOLOJİ, DİPLOMALARI GEÇERSİZ KILACAK
Teknolojinin hızla gelişmesinin meslekler üzerinde de değişiklikler gösterdiğini vurgulayan Zerrin DGN: ?Ben Grafik Tasarım üzerine de Fotoğrafçılık üzerine de herhangi bir ön lisans ya da lisans eğitimi almadım. Ama merak ettim ve araştırdım. Merak ettiğiniz her şey internette var. O yüzden ?bilmiyorum, öğrenemedim, yapamadım´ bahaneleri bana gerçekçi bahaneler gelmiyor. Sıradan bir öğretmen olup müfredatta ne varsa onu da öğretebilirsiniz, teknolojinin imkânlarından faydalanıp bambaşka ufuklar da açabilirsiniz. Bu ancak siz yapabilirsiniz. Şu an dünya ?nasıl doktorsuz hastane yaparız?ı konuşuyor. Bu hızlı teknolojik gelişmeler elimizdeki diplomaları çöp haline getiriyor. Eğer günceli takip etmezseniz yitip gidersiniz. Ben tasarım öğrenirken herkes Freehand isimli bir programı öğrenmem gerektiği söyleniyordu fakat birisi ?Freehand´i boşver, Freehand´i üreten firma satıldı, alan firma üst sürümünü çıkarmayacak? dedi ve başka programların isimlerini verdi. Ben de onlara yöneldim, iyi ki de öğrenmişim. O programları öğrenmekten kaçanlar şu an piyasada tutunamadı? dedi.
Söyleşi sonrası öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Zerrin DGN, grafik tasarım ve fotoğrafçılığın yaşamlarına neler katabileceği konusunda bilgi verdi. Basit tasarımlar yapabilmeler için çeşitli programlar hakkında bilgi veren başarılı tasarımcı ?Eğer sizler organize olup talep ederseniz ben de bu eğitimleri sizlere seve seve vermeye hazırım? dedi.
Haber : Ozan Ertuğdul



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli