Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ZEYDER ilk genel kurulunu yaptı

ZEYDER ilk genel kurulunu yaptı

Erdek Ziraat Odası Başkanı Haluk Özgör, ZEYDER Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa´nın Denetim Kurulu üyeliğine getirildi.

Şubat 2016 ayında kurulan kısa adı ZEYDER olan Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği, ilk olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Genel kurulda kurucu başkan Hidamet Asa ve ekibi yeniden yönetime seçildi.
Zeytin sektöründe yaşanan sorunların çözümü amacıyla 6 ay önce kurulan Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği (ZEYDER), ilk olağan genel kurul toplantısı 83 üyenin katılımıyla Marmarabirlik Başköy Entegre Tesisleri´nde gerçekleştirdi.
Divan Başkanlığı´nı Kemal Dinç´in yaptığı genel kurulda, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, kurucu başkanlığın ardından oybirliğiyle yeniden yönetime seçildi.
Başkan Asa, genel kurulda yaptığı konuşmada, "Geçtiğimiz Şubat ayında zeytin sektörünün tüm kesimlerini aynı çatı altında toplayarak derneğimizi faaliyete geçirdik. Bugüne kadar sorunlarımız aynı olmasına rağmen bir araya gelememiştik. Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği´nin kurulmasıyla birlikte mevcut sorunların çözüme kavuşturulması hedeflenmektedir. Çünkü üreticisiyle, sanayicisiyle, kooperatifiyle hepimiz aynı gemideyiz. Bir olmak ve birlikte olmak zorundayız" diye konuştu.
Asa, derneğin zeytin üretimi yapılan bütün bölgelere hitap eden, üretici ve sanayiciyi kucaklayan bir misyona sahip olduğunu belirterek, bu amaçla öncelikle üye sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Asa, "Derneğimizin kuruluşundan bu yana dernek faaliyetlerine başlanmış, derneğimizin tanıtılması ve dolayısıyla üye sayısının artırılması amacıyla bölge ziyaretleri gerçekleştirilmiştir. Bugün itibariyle derneğimizin üye sayısı 120´ye ulaşmış bulunmaktadır" dedi. 

Önümüzdeki süreçte sektörün geleceği için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Asa, şöyle devam etti: "Genel olarak sektörün sorunlarını değerlendirecek olursak, ülkemizde ağaç başına verimin düşük olması ve kilogram maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle üreticimiz kazanamamaktadır. Dolayısıyla ağaç başına verimliliğin artırılmasıyla ilgili çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak, üreticilerimizin daha fazla kazanmasını sağlamalıyız. Derneğimizin bir diğer hedefi ise daha hijyenik ortamlarda, daha kaliteli sofralık zeytin üretimi yapmak, merdiven altı üretimi bitirmek, kayıt dışılığı önlemek ve ülkemizdeki kişi başı tüketim miktarını artırmaktır. Aynı zamanda sektörün en büyük sorunlarından birisi de haksız rekabet ortamının var olmasıdır. Şöyle ki diğer bölgelerden alınan ürünlerin, Gemlik zeytini adı altında satılıyor olması aslında bindiğimiz dalı kestiğimizin bir göstergesidir. Sektör sıkıntılarının giderilmesi için ülkemizde bazı ürünlere verilen teşvikin sofralık zeytine de verilmesi, her platformda dile getirdiğimiz diğer bir önemli konudur. Teşvik verilmesi halinde, sofralık zeytin üretimi kayıt altına alınacak ve ekonomiye katma değer sağlanacaktır. Bu sorunların çözümü ile ilgili çalışmalar yapmayı ve sektörün geleceğine ışık tutmayı, dolayısıyla üreticimiz ve sanayicimizle birlikte geleceğimizi planlamayı hedefliyoruz. Sizlerle birlikte çıktığımız bu yolda başarıya ulaşacağımıza inancımız tamdır." diyerek konuşmasını noktaladı.
Genel kurul sonrası yeni yönetim ve denetim kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu.
Yönetim Kurulu: Hidamet Asa-Marmarabirlik, Ömer Ceylan-Bursa Tarım İl Müdürü, Prof. Haluk Başer Uludağ Üniversitesi, Hasan Gürses-BTSO Yön. Krl. Üyesi, Halit Sezgin-Bandırma Ticaret Borsası Başkanı, Mahmut Solaksubaşı Solive-Gemlik, Mustafa Ahlat-Alhatoğlu Zeytinyağ, Raif Döner-Mudanya Ziraat Odası Başkanı. Süleyman Dönmez Balıkesir Ziraat Odası İl Koordinasyon Bşk.
Denetim Kurulu: Remzi Bayram-Orhangazi Koop. Başkanı, Mutlu Demir-Karacabey Tic. Odası, Haluk Özgör-Erdek Ziraat Odası Bşk.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: ZEYDER genel kurulunu yaptı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli