Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Zeytin Çekirdekleri Avrupa kuş gözlem gününe katıldı

Zeytin Çekirdekleri Avrupa kuş gözlem gününe katıldı

Ayvalık´ta 2006 yılından bu yana her yıl farklı etkinliklerle kutlanan Avrupa Kuş Gözlem Günü, ilçede hizmet veren Ayvalık Kuş Gözlem Topluluğu (AYKUŞ) tarafından gözlem, bilgilendirme etkinlikleri ile kutlandı.

TEMA Ayvalık Temsilciliği ve AYKUŞ işbirliğinde düzenlenen etkinliğe katılan Ayvalık Belediyesi´nin dikkat çeken sosyal projesi ?Zeytin Çekirdekleri´ öğrencileri, Ayvalık Tuzlası´nda kuş gözlem yaptı. Yaptığı başarılı organizasyonlarla Türkiye´de birçok belediyeye örnek olmaya devam eden ?Zeytin Çekirdekleri? ekibi, bu kez kuşların yaptığı zorlu göç yolculuğuna dikkat çekti.
Saat 10.30-12.00 arası gerçekleşen gözlemde, 450 Flamingo, 140 Karabatak, 95 Gümüş Martı, 20Kkarabaş Martı, 1 Kara Leylek, 1 Tepeli Pelikan´ın yanı sıra 2 Küçük Ak Balıkçıl, 1 Gri Balıkçıl sayımı yapıldı. Etkinliğe, 25?i yetişkin, 21´i çocuk toplam 46 kişi katıldı.
Gerçekleşen etkinlikte gazetecilere açıklama yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ?Ayvalık´ın bir simgesi haline gelen Zeytin Çekirdeklerimiz, müzik, sanat ve spor eğitim programlarının yanı sıra doğa çalışmalarına da katılıyor. Ayvalık şehrimizde 35 okuldan 1800 çocuğa ulaştığımız projemizde ?Bir çocuk gelişir bir dünya değişir´ şiarıyla çalışmalara devam ediyoruz.? dedi. Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu