Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Zeytin Çekirdekleri isimli proje belgesel oluyor

Zeytin Çekirdekleri isimli proje belgesel oluyor

Ayvalık Belediyesi´nin ilçe çocuklarının sosyal gelişimlerini güçlendirmek için hayata geçirdiği, ücretsiz müzik, sanat ve spor eğitim programı olan ?Zeytin Çekirdekleri´ ile ilgili belgesel hazırlanıyor

.Müzik ile değişen minik hayatların öykülerinin Ayvalık Belediyesi ve TRT ortak yapımı belgesel ile ekranlara taşınacağını belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "İnsanın gelişimdeki en önemli dönem olan çocukluk çağlarını her çocuğun verimli bir şekilde yaşaması´ gerektiği felsefesi ile yola çıktıklarını ve sanat yoluyla çocukların hayatında farkındalık yaratmayı hedeflediklerini söyleyerek ?Zeytin Çekirdekleri gönül verenlerine, ailelerine, Ayvalık´a hatta ülkemize haklı bir gurur yaşattı.? dedi.
Geçtiğimiz yıl ?Bir Nergis bir Leblebi bir Ayvalık´ belgeseli ile Ayvalık´ı anlatan Yönetmen Cemalettin İrken, ilçede yaşayan 1.700´ü aşkın çocuğa ulaşan Ayvalık Belediyesi´nin ?Zeytin Çekirdekleri´ eğitim programını çekeceği belgesel ile TV´ye taşıyacak. Kasım ayında TRT´de yayınlanması planlanan yapımın çekimlerine devam ediliyor.
TRT´ye çok sayıda belgesel hazırlayan Yönetmen Cemalettin İrken, Zeytin Çekirdeklerini imkânsızlıkların notayla mucizeye dönüştüğü bir proje olarak tanımlayarak, ?Ayvalık´ta başlayıp tüm Türkiye´den gelen desteklerle okuma güçlüğü çeken, sosyo ekonomik durumları kısıtlı ailelerin çocuklarının gelişimlerine katkı bulunmaya devam etmektedirler. Bu amaçla yola çıkan tüm bu güzel insanlarla ve onların yetiştirdiği, müzik ile hayatları değişen ve önemli başarılar elde eden Ayvalık´ın uzak köylerindeki çocukları görünce bu işin bir belgesel proje ile daha büyük bir kitleye ulaştırılıp, bu önemli faaliyetin bir parçası olmak istedik. Notalara dokunan her çocuğun hayatını değiştirerek bir nevi mucizeye dönüşen bu projenin küçük kahramanları arasından seçilecek dört kişi ve onların müzik ile değişen hayatları üzerinden bir öykü kuruldu. Zeytin Çekirdekleri projesi ile ulaşılan ve eğitim verilen çocuk sayısı 1.700´ün üzerinde olduğunu öğrendik. Bu çocuklar genellikle Ayvalık´ın yoksul mahallelerinde ve uzak köylerinde. Bu çocukları ziyaret edip de evlerine misafir olduğunuzda dolabından bir keman ya da bir viola çıkabileceğini tahmin bile etmezken onların çok başarılı bir biçimde bu müzik aletlerini çaldıklarını ve müzik ile hayatlarının değiştiğini, ufuklarının açıldığını görüyorsunuz. Bu belgesel projesi ile notalar ile değişen minik hayatların örnek başarı hikayelerini ekrana taşıyarak ?Zeytin Çekirdekleri´ gibi insanların hayatlarında fark yaratan önemli gönüllülük projelerinin artmasını teşvik etmek amaçlanıyor.? dedi.
Zeytin Çekirdekleri Orkestra ve korosu Ayvalık´ın yanı sıra Bergama, Ankara, İstanbul ve son olarak 23 Nisan´da Fransa´nın başkenti Paris´te konser vermişti.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli