Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Zeytin Çekirdekleri´nden önce konser sonra kültür turu

Zeytin Çekirdekleri´nden önce konser sonra kültür turu

Ayvalık Zeytin Çekirdekleri, Chromas Koro ile İstanbul´da bahar konseri verdi. Performansları ile beğeni toplayan Zeytin Çekirdekleri konserin ardından kentte kültür turuna çıktı.

Ayvalık Belediyesi´nin, ilçedeki çocukların sosyal gelişim ve yeteneklerini güçlendirmek için ücretsiz olarak düzenlediği müzik, sanat, spor ve eğitim programı olan Zeytin Çekirdekleri, Ayvalık dışında da konser vermeye devam ediyor.
?Bir çocuk gelişir, dünya değişir´ inancıyla çocuklara sanat dolu bir pencere açmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Zeytin Çekirdeklerimiz büyük bir gururla Ayvalık´ı temsil etmeyi sürdürüyor.? dedi.
85 eğitim gönüllüsünün destek verdiği 1700 çocuğun eğitim aldığı projede oluşturulan Zeytin Çekirdekleri Orkestrası ve korosu, Chromas Koro ile Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall´de 21 Mayıs Pazartesi akşamı konser verdi.
Saat 20.30´da başlayan ve yaklaşık 2 saat süren konserde, ?Atam´, ?Sunrise sunset´, ?İmagine´ gibi şarkıların yanı sıra ?Zeytin Çekirdekleri Marşı´ ve ?Ayvalık Çarşı´sını yorumlayan Orkestra ve koro beğeni topladı.
Başarıyla gerçekleştirilen konserin ardından kentte kültür gezisine çıkan Zeytin Çekirdekleri ekibi, Rahmi Koç Müzesini, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Boğaziçi Üniversitesi KRDAE Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi, B.Ü. KRDAE Astronomi Laboratuvarı ve B.Ü. KRDAE Meteoroloji Laboratuvarını gezip doğa olayları ile ilgili bilgiler aldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli