Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Zeytin çekirdeklerinden yaz konseri

Zeytin çekirdeklerinden yaz konseri

Ayvalık Belediyesi´nin en büyük ve ödüllü sosyal sorumluluk projesi olan ?Zeytin Çekirdekleri? yaz kampı sona erdi.

Ayvalık Belediyesi´nin en büyük ve ödüllü sosyal sorumluluk projesi olan ?Zeytin Çekirdekleri? yaz kampı sona erdi. 5 günlük kampa katılan 17 okuldan 125 çocuk, Ayvalık halkına bir konser verdi.
Ayvalık Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Zeytin Çekirdekleri Projesi dahilinde 17 okuldan çocuklar, 29 Haziran- 4 Temmuz 2015 arasında katıldıkları yaz kampı sonrasında konser sergiledi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve ilçe esnafından oluşan koro ?Ayvalık Çarşı? isimli Ayvalık´ı anlatan bir şarkıyı çocuklarla birlikte seslendirdi.
Konserde konuşma yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer Ayvalık´ın her yerinden, ilçedeki her okuldan geçen yıl 150 çocukla ?Zeytin Çekirdekleri Projesine başladıklarını belirterek şunları söyledi: ?Gönüllüler üzerine kurulmuş ve Ayvalık Belediyesinin bazı personelleriyle, mesai arkadaşlarımla beraber bu projeyi yürütüyoruz. İnşallah uluslar arası bir hale gelecek bu proje. Bu sene bir de yaz okulumuz olacak. Ülkemizin en nadide üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi de bu işe el attı, bize destek veriyor. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri gelecekler bizim zeytin çekirdekleri ile beraber olacaklar ve bilgilerini paylaşa caklar. Bu projedeki çocuklarımızın gelişmeleri daha farklı olacak. Hayata daha farklı bakacaklar, daha iyi görecekler, topluma daha faydalı olacaklar diye düşünüyoruz.?
Daha sonra Zeytin çekirdekleri projesinde yer alan çocuklar keman ve çello çalıp şarkı söyledi.
Etkinliğe gelenler, çocukların gösterilerini büyük bir ilgiyle izledikten sonra ayakta alkışladılar.
Gösterilerin sonunda Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, hazırlanan sertifikaları 5 günlük ?Zeytin Çekirdekleri Yaz Kampı?na katılan çocuklara verdi.
Etkinlik sonrasında Ayvalık Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanan iftar yemeği davetlilere ikram edildi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli