Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Zeytin Kooperatifi Mali Genel Kurulu yapıldı

Zeytin Kooperatifi Mali Genel Kurulu yapıldı

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şenol, Erdek ilçe sınırları içindeki zeytinliklerin % 52´sinin bakımsız olduğu itirafında bulundu. S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi 2019-2020 iş yılı olağan genel kur

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şenol, Erdek ilçe sınırları içindeki zeytinliklerin % 52´sinin bakımsız olduğu itirafında bulundu.
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi 2019-2020 iş yılı olağan genel kurulu dün Gedeve´de bulunan tesislerinde yapıldı.
Divan Başkanlığı´nı AK Parti Erdek İlçe eski Başkanı Kemal Kayan´ın yaptığı genel kurulda, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin 2021-2022 iş yılında 8 bin ton ürün alıp, alınan ürünün 7 bin tonunu satmayı planladığına yer verilirken, öngörülen satış geliri ise 76 milyon 25 bin lira olarak açıklandı. 

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şenol, genel kurulda üretici ortaklardan gelen, zeytin sineğiyle havadan mücadele edilmesine yönelik soruları cevapladı.
Şenol, ortaklardan gelen bu soruya ?Havadan ilaçlamanın yapılabilmesi için bizim konuyu genel kurula getirip uçakla ilaçlama yapılıp yapılmamasına, ilaçlama bedellerinin de ortakların ürün bedellerinden tahsil edilmesine yönelik bir karar almamız gerekiyor.? cevabı verdi.
İlçe sınırları içerisinde bulunan zeytinliklerin % 52´sinin bakımsız olduğunu aktaran Şenol ?Çünkü üreticiler yaptıkları masraflarını karşılayamıyor. Zeytinliklerin bakımsız olması zeytin sineği popülasyonunun çoğalmasına neden oluyor. Bütün bu olumsuzlukların ortadan kalkması için topluca bir bakım yapılması gerekiyor. Önümüzdeki genel kurulda konuyu gündeme getirip ortaklarımızın görüşünü sunacağız. Çünkü havadan yapılacak ilaçlamada oluşan masraflar ortakların ürün bedellerinden tahsil edilecek. Son 10 yılda bölgemizde 2011 ve 2017 yıllarında zeytin sineğine karşı havadan ilaçlama yapıldı yine de yapılabilir.? dedi.
İklim değişikliğinin de zeytin üretimine olumsuz etkisi olduğunun altını çizen Şenol, ?Bölgemizde zamanında yağmur yağmazsa rekolte de ciddi kayıplar yaşıyoruz. Acilen sulu tarımın arttırılması gerekiyor.?
Genel Kurula, Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürü Dilek Işıktaş, Marmarabirlik Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İlgen, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, Erdek Belediye eski Başkanı Hüseyin Aysan ve ortaklar katıldı. Haber : Mehmet Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli