Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Zeytin Kooperatifi mali genel kurulu yapıldı

Zeytin Kooperatifi mali genel kurulu yapıldı

Marmarabirlik´e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin mali genel kurulu yapıldı.

Marmarabirlik´e bağlı 162 sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin mali genel kurulu yapıldı.

Kooperatifin eski başkanlarından Recep Eren´in divan başkanlığında gerçekleşen genel kurulun açış konuşmasını, yönetim kurulu başkanı Abdullah Şenol yaptı. Şenol, bu yılki alım kampanyasının 25 Ekimde başlayıp 10 Ocak 2018´de sonuçlandığını belirtti. Başkan Şenol, mevsim koşullarının elverişli geçmesine bağlı olarak Marmarabirlik´in, tarihinde ilk kez sofralık zeytin alımında rekor kırdığına dikkati çekti. Şenol, sezonda, üreticiden 10 milyon kilonun üzerinde zeytin alındığını, bunun karşılığında üreticiye 54,5 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.

SARI KONUŞUYOR

Tüm gündem maddelerinin oybirliğiyle kabul edildiği genel kurulda Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı da bir konuşma yaptı. Sarı, kooperatif olarak seslerini yükseltmeleri sonucunda S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satışı kooperatifinin, Marmarabirlik´e bağlı kooperatifler arasında en çok kâr elde eden kooperatif olduğuna işaret etti.

Sarı, kooperatif başkanlığını yürüttüğü dönemde, kooperatif hesaplarını açıkladığı gerekçesiyle kendisinin görevden alınma kararını veren hakimin, FETÖ/PDY kapsamında, terör örgütü üyesi olma suçuyla tutuklanarak yargılandığını, bu nedenle uğradığı hak mahrumiyetinin giderilmesi için açtığı davaların sürdüğünü bildirdi.

Haber : Bülent Özgü



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli