Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Zeytin Kooperatifi Yöneticileri Ankara´da

Zeytin Kooperatifi Yöneticileri Ankara´da

Yukarı Yapıcı Göleti zeytin ağaçlarına can suyu olacak

Erdek İlçesi kırsal Yukarı Yapıcı Mahallesi sınırları içinde yer alan Yukarı Yapıcı Gölet suyundan bölgemizdeki zeytinlik alanların istifade edebilmesine yönelik 2. etap çalışmaların stardı verildi.
Erdek Yukarı Yapıcı Gölet suyundan, ilçedeki zeytinlik alanların sulanabilmesine yönelik başlatılan 2. etap çalışmalar kapsamında, S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol, kooperatif yönetim kurulu üyesi Mehmet Taşdelen, yönetim kurulu üyesi olup aynı zamanda AK Parti Erdek İlçe Başkanlığı görevini de yürüten Kudret Yangal ile Kooperatifi Müdürü Selçuk Karagöz Ankara´ya giderek Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Fatih Metin makamında ziyaret edildi.
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi heyeti, Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Fatih Metin´e yaptıkları ziyarette, Yukarı Yapıcı Gölet suyundan zeytinlik alanların sulanabilmesi için izin verilmesi talebini aktardı.
Kooperatif yetkililerinin isteğine olumlu yaklaşan Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Fatih Metin, Yukarı Yapıcı Gölet suyunun kullanılması ile ilgili çalışmaların hızlandırılmasına yönelik, bakanlıktaki ilgili birimlere gerekli talimatın verileceğini Erdek heyetine bildirdi.
Tarım ve Orman Bakanlığı ziyaretini gazetemize değerlendiren S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol, kooperatifin 10 Ocak 2020 günü yapılan mali genel kurulunda, tüm üretici ortaklara verilen söz gereği Yukarı Yapıcı Gölet suyundan zeytinlik alanların sulanabilmesinin önünün açılması için Ankara ziyaretinin gerçekleştirildiğini söyledi. 

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Fatih Metin´in, ilçedeki zeytinlik alanlarının susuzluk sorununa çare olacak talebi kısa sürede yerine getireceğine inandıklarını ifade eden Başkan Şenol, Bakan Yardımcısı Fatih Metin´e kendilerine yakın ilgi gösterdiğini kaydetti.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BASKİ ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü nezdinde yürütülen 1 yıllık çalışmaları 1. etap çalışmalar olarak değerlendiren Başkan Şenol, bu girişimlerin 2. etabı olarak geçtiğimiz Perşembe günü Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin´in makamında ziyaret edildiğini konu hakkındaki veriler sunduklarını sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false