Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Erdek Zeytin Kooperatifi´nde bayramlaşma

Erdek Zeytin Kooperatifi´nde bayramlaşma

Baaşkan Sarı: ?Bu yıl 11 milyon kilo zeytin bekliyoruz?

Marmarabirlik´e bağlı S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nde de bayramlaşma gerçekleşti. Bayramlaşmaya, Erdek Belediyesi ve kooperatif başkanı Hüseyin Sarı´nın yanı sıra belediye meclis üyeleri, kooperatif üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN SARI: ?YAKLAŞIK 11 MİLYON KİLO ZEYTİN BEKLİYORUZ?

Bayramlaşmada bir konuşma yapan başkan Sarı, ilçe nüfusunun yaklaşık % 54´ünün geçimini zeytinden sağladığına dikkat çekerken şunları söyledi:

?Bu alım döneminde, Marmarabirlik´e bağlı sekiz kooperatif içinde en çok ürün bekleyen kooperatifler arasındayız. Yine Birliğin en güçlü ilk üç kooperatifi arasındayız. Bu alım döneminde yaklaşık 11 milyon kilo alım bekliyoruz. Bunun yaklaşık 6,5-7 milyon kilosu sofralık, geri kalanı ise yağlık olacak. Geçen yıl 6,5 milyon kilo alım gerçekleştirdiğimiz düşünülürse önemli bir rekolte artışı olacağını tahmin ediyoruz. Kuzeydoğu bölgesindeki zeytinlerimizde biraz zeytin sineği vuruğu var ama güney bölgemizdeki ürün çok güzel görünüyor. Tabii, ürün sarnıca girmeden de konuşmak pek doğru olmaz. Bu arada Marmarabirlik olarak bu yıl, Karşıyaka, Narlı, İlhan, Ocaklar, Düzler ve Paşalimanı mahallelerimizde, dokuz noktada, konteynır sistemi ile mobil zeytin alım merkezleri oluşturacağız. Bu konteynırların tanesini 18 bin liradan ihale ettik. Ayrıca, kırsal mahallelerdeki alım noktalarımızı da, belediye sınırları içinde kalması nedeniyle belediye olarak onaracağız. Bu işler için yaklaşık 200 bin liralık bir harcama yapacağız.?

Haber . Önder BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Zeytin Kooperatifi bayramlaşma
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli