Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Zeytin Sineği ile mücadeleye devam?

Zeytin Sineği ile mücadeleye devam?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bölgemizin en önemli tarım ürünlerinden olan zeytin ve zeytinyağında kaliteliyi ve verimliliği arttırmak amacıyla ilkini geçen yıl başlattığı zeytin sineğiyle mücadeleyi bu senede gerçekleştiriyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bölgemizin en önemli tarım ürünlerinden olan zeytin ve zeytinyağında kaliteliyi ve verimliliği arttırmak amacıyla ilkini geçen yıl başlattığı zeytin sineğiyle mücadeleyi bu senede gerçekleştiriyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zeytin sineği ile mücadele kapsamında, Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlılarla Mücadele Birliği ve Tarım İl Müdürlüğü´yle yaptığı protokolle bu yılda zeytin sineği ile mücadeleye devam edilecek.
Zeytin sineği mücadelesi için 3 milyon 500 bin lira ayrıldı
Balıkesir´in Körfez ve Güney Marmara Bölgesi´ndeki sekiz ilçeyi kapsayan 822 bin 500 dekar zeytinlik alanda 3 milyon 500 bin lira yatırım bedeliyle yapılması planlanan zeytin sineğiyle mücadele protokol imza töreni Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu´nda gerçekleşti. 

Törene, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararları İle Mücadele Birliği Başkanı ve Erdek Kaymakamı Mustafa Demirelli, Tarım İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, üretici kooperatifleri, Tarım Kredi Kooperatifleri, muhtarlar ve üreteciler katıldı.
Erdek Kaymakamı Demirelli: ?Geçen yıl yapılan zeytin sineği mücadelesiyle üreticilerin kazançlarında ciddi artışlar yaşandı?
Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele Birliği´nin çalışmaları hakkında bilgi veren Birlik Başkanı Mustafa Demirelli, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin ilkini geçen yıl yaptığı zeytin sineğiyle mücadele kapsamında üreticilerin kazançlarında ciddi bir artış olduğunu ifade etti.
Tarımın başkenti Balıkesir´de gerçekleştirilen zeytin sineğiyle mücadelenin önemine değinen Tarım İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, bu hizmetten dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ni teşekkür etti.
Geçen yıl yapılan ilaçlama sonucunda zeytin üreticisinin kazancının 10 kat arttığına vurgu yapan Erdurmuş, bu hizmetin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini beklediklerini kaydetti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur: ?3.5 milyon lira harcadık, çiftçimiz 35-40 milyon lira kazandı?
Balıkesir´in toplam tarım arazilerinin % 17´lik kısmı olan 822 bin 500 dekar alanın zeytinlik olduğunu dile getiren Uğur, zeytin ve zeytinyağının kalitesinin artması bakımından zeytin sineğiyle mücadelenin önemine değindi.
Balıkesir´in Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte imkânların geliştiğine ve zeytin sineğiyle mücadeleye başladıklarına dikkat çeken Başkan Uğur, ? İlkini geçen yıl 3 milyon 500 bin lira yatırım bedeliyle gerçekleştirdiğimiz zeytin sineğiyle mücadeleyi bu yılda sürdüreceğiz. Marmara Bölgesi´ndeki sofralık, Körfez bölgesinde yağlık zeytinlerin verimli ve kaliteli olması için zeytin sineğiyle mücadele edeceğiz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak geçen yıl zeytin sineğiyle mücadele için 3,5 milyon lira harcadık, bu mücadele sonucunda çiftçilerimizin cebine 35-40 milyon lira para girdi. Daha öncesinde 5-6 lira olan zeytinyağının litresi geçen yıl 10-12 liradan satıldı. Bu yılki ilaçlamayla ilgili ihalemizi gerçekleştirdik. Uçakları da kiralayıp ilaçlamayı yapacağız. Balıkesir´imiz için çiftçimiz için hayırlı uğurlu olsun. Geçen yıl zeytinyağı fiyatları iyiydi, çiftçimizin yüzü güldü. Bu yılda inşallah aynı şekilde hem çiftçimiz hem ülkemize ekonomik katma değer sağlarız.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli