Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Zeytin sineği ile mücadeleyi yine Büyükşehir üstlendi

Zeytin sineği ile mücadeleyi yine Büyükşehir üstlendi

Güney Marmara Zeytin Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Birliği Başkanı ve Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, bu sene ki zeytin sineği ile havadan ilaçlama işlemlerinin de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirileceğini söyled

Güney Marmara Zeytin Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Birliği Başkanı ve Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, bu sene ki zeytin sineği ile havadan ilaçlama işlemlerinin de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirileceğini söyledi.
Güney Marmara Zeytin Hastalıkları ve Zararları ile Mücadele Birliği olağan meclis toplantısı Birlik Başkanı Süleyman Aksoy´un başkanlığında yapıldı.
Erdek Öğretmenevi Salonu´nda yapılan toplantının ardından basına kısa bir açıklama yapan Birlik Başkanı Süleyman Aksoy, Balıkesir İl genelinde bu sene de zeytin sineğine karşı havadan yapılacak ilaçlama çalışmalarının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirileceğini belirtti.
Balıkesir il genelinde 2018 yılında zeytinlik alanlarda yürütülecek zeytin sineği mücadelesinin tüm finansmanının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını kaydeden Birlik Başkanı Süleyman Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile yaptıkları görüşmede, zeytin sineği mücadelesinde bu yıl da yapılacak tüm ilaçlama ve uçak kiralama sorumluluğunun Büyükşehir Belediyesi tarafından üstlenileceğinin kendilerine bildirildiğini açıkladı.
Bu uygulamanın binlerce zeytin üreticisini çok mutlu ettiğine değinen Aksoy, ?Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu ile ekibine teşekkür ediyoruz? diyerek konuşmasına son verdi. Haber : Tuncay Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli