Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nden ?Yemekli? Toplantı

Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nden ?Yemekli? Toplantı

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu, yaklaşan Mali Genel Kurul öncesi merkez ve kırsal mahalle muhtarları ve Birlik delegeleri ile yemekli toplantı da bir araya geldi.

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu, yaklaşan Mali Genel Kurul öncesi merkez ve kırsal mahalle muhtarları ve Birlik delegeleri ile yemekli toplantı da bir araya geldi.
Erdek Öğretmenevi´nde düzenlenen ?Yemekli? toplantıda 2019-2020 iş yılı zeytin alım kampanyası değer-lendirildi.
S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi yönetim kurulu üyelerinin davetlilerle yakından ilgilendiği ve oldukça neşeli geçen ?Yemekli? toplantınan açılış konuşmasını yapan S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Abdullah Şenol, davetlilere katılımla-rından dolayı teşekkür etti.

Bu seneki zeytin alım kampanya döneminde yaşanan rekolte kaybının son yıllarda değişen iklim koşullarından kaynaklandığına bir kez daha vurgu yapan Şenol, bu yıl yaşanan aşırı sıcak ve kuraklık nedeniyle % 50 ürün kaybının yaşandığının altını çizdi.
Önümüzdeki yıllarda bu gibi kayıpların yaşanmaması, üretici ortakların alın terinin karşılığını alabilmesi için Yukarı Yapıcı ve Çeltikçi-1 göletleri başta olmak üzere Kapıdağ Yarımadası´ndaki su kaynaklarının mutlaka sulamada kullanılması gerektiğini dile getiren Şenol, ?Bu önerimin hayata geçirebilmesi devlet gücü ve desteğiyle olur. Bu amaçla DSİ Genel Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerde bulunmak üzere 10 Ocak 2019 tarihinde yapılacak olan genel kurulda üyelerimizden yetki isteyeceğiz. Bazı ortaklarımızın bu girişimimizi çarpıttığını gözlemliyoruz. Yerel su kaynaklarının Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı tarafından yürütülen zeytin bahçelerinin sulanması işini kooperatif olarak bizim üstlenmemiz söz konusu değildir. Genel Kurul´da bizim böyle bir talebimiz de söz konusu değildir.? dedi.
Bilindiği gibi; S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi tarafından Sulama Birliği´nin kurulması gündemde.
Sulama Birliği´nin faaliyete geçmesiyle; ?Zeytin ağaçlarının sulanması ve diğer tarım ürünlerinin üretilmesi, ağaç başına verimin ve kalitenin artırılmasına yönelik olarak Yukarıyapıcı Göleti, Çeltikçi (1) Göleti ve Kapıdağ´da yerel su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanımı hedefleniyor.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false