Bugün, 19 Mart 2024 Salı

"Zeytin, vazgeçilmez bir kültürdür"

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan, Şirinçavuş ve yöresindeki zeytinliklerin kesilerek yerine büyük petrokimya ve ağır sanayi tesislerinin kurulması girişimlerinin yeniden gündeme gelmesine sert tepki gösterd

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan, Şirinçavuş ve yöresindeki zeytinliklerin kesilerek yerine büyük petrokimya ve ağır sanayi tesislerinin kurulması girişimlerinin yeniden gündeme gelmesine sert tepki gösterdi. Bu konuda girişimde bulunanların başında, "Akdeniz Kimya"nın eski sahibi olup, hâlen İzmir´de liman işletmeciliği yapan Ünal Peris´in geldiğine dikkati çeken Dadan, şunları söyledi:
"Bu kişinin de Şirinçavuş Mahallesi´nde(eski köy) aldığı çok sayıda zeytinlik bulunuyor. Bu kişiye soruyorum: Neden, üzerinde zeytinlik olan arsaları, bile bile, yıllar önce satın aldın? Bu sorunun tek açıklaması var. Birileri, büyük bir olasılıkla iktidardaki siyasetçiler sana, bu bölgeyi satın alman için işaret etti. Daha sonra devlet, bu yörenin 1/100 binlik plânlarını yaparak, 50 dönümlük bölgeyi sanayi alanı ilan etti. Sonra da tepkiler üzerine 9 dönüme indirdi. Neden önce 50 dönüm olarak açıkladığın alanı neden daha sonra 9 dönüme indirdin?"
ROTTERDAM´IN GERÇEK YÜZÜ GÖRÜLDÜ
Şirinçavuş yöresinde, "KEMPORT" ve "Akdeniz Kimya" kuruluşlarının satın aldığı zeytinlikler de bulunduğuna işaret eden Dadan, şu değerlendirmede bulundu:
"KEMPORT´un, uluslararası ayağı da bulunuyor. 8S. 5´de



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli