Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Zeytin Adam Marmarabirlikin tescili altında

Zeytin Adam Marmarabirlikin tescili altında

Gemlik Belediyesinin ilçe girişine heykel olarak dikmeyi planladığı Zeytin Adam figürünün Marmarabirli-keait olduğu bildirildi.

Gemlik Belediyesi`nin ilçe girişine heykel olarak dikmeyi planladığı "Zeytin Adam" figürünün Marmarabirlik`e ait olduğu bildirildi. Marmarabirlik, Gemlik Belediyesi`ni bir yazıyla uyararak, "Zeytin Adam" figürünün 2007/59460 tescil numarası ile Türk Patent Enstitüsü`nde birlik adına tescilli olduğunu hatırlattı ve kullanamayacağını bildirdi.
Marmarabirlik`ten yapılan açıklamada, bazı yerel gazetelerin "Gemlik`in sembolü zeytin adam" ve "Zeytin adam sembol oldu" başlıkları altında Gemlik Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler`in beyanatına yer verdiği hatırlatıldı. Başkan Güler`in söz konusu haberlerde, ilçeye sembol yaratmak için çalışmalar yapıldığını ve beğenilen "Zeytin Adam" figürünün çeşitli malzemelerde kullanılmasının yanı sıra heykelinin yaptırılarak Dörtyol`da düzenlenen alana konulacağını açıkladığı belirtildi.
Marmarabirlik`in, bu haberler üzerine Gemlik Belediyesi`ne gönderdiği yazıda şöyle denildi:
"Öncelikle ilçeye bir sembol kazandırılması konusunda Gemlik Belediyesi ve bilhassa Sayın Başkan tarafından yapılan çalışmalara saygı duyduğumuzu ve çok olumlu karşıladığımızı belirtmek isteriz.
Ancak sembol olarak seçilen Zeytin Adam figürü 2007/59460 tescil no ile Türk Patent Enstitüsü nezdinde Birliğimiz adına tescillidir. Dolayısıyla Birliğimize ait bir markanın Belediyenizce yasal dayanak olmaksızın kullanılması halinde 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname uyarınca sahibi olduğumuz haklarımızı korumak amacıyla tüm yasal tedbirleri alma zorunluluğu doğacağını bildiririz.
Netice itibariyle 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname gereğince Birliğimiz mülkiyetindeki zeytin adam figürünün kullanılmaması hususunu bilgilerine sunarız."
2007 yılında tescillenen Zeytin Adam figürü, Marmarabirlik`in o tarihten bu yana katıldığı tüm fuarlarda kullanıldı. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu`nun da bizzat katıldığı fuarlarda görevliler "Zeytin Adam" kostümüyle ürün tanıtımı yaptı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli