Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Zeytin alım kampanyası sürüyor

Zeytin alım kampanyası sürüyor

Üreticiden bugüne kadar toplam 5 ton 200 kilo sofralık zeytin alındı

Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi tarafından bu yıl üretici ortaklardan almayı umduğu 9 bin ton sofralık zeytine karşılık, üreticilerden bugüne kadar alınan sofralık tipi zeytinde 5 ton 200 kiloya anca ulaşıldığı ifade edildi.
Marmarabirlik`e bağlı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi tarafından Erdek`li üretici ortaklardan bugüne kadar alınan sofralık tipi zeytinin 5.200 ton, üst yağlık zeytinin ise 1.300 ton olduğu öğrenildi. Üreticilerden alınan zeytinlerin, avans fiyatlar üzerinden toplam tutarı 12 milyon 500 lirayı buluyor.
Marmarabirlik, daha önceden açıkladığı ödeme planına göre, Erdek`li üretici ortaklara 6 milyon liraya yakın ödeme yaptı. Birlik tarafından 3. ödeme 30 Aralık Cuma günü yapılıyor. Bu tarihte ödeme planından faydalanacak üretici ortakların, kooperatife 11-24 Aralık tarihleri arasında zeytin teslimatında bulunanlar istifade edebilecek.
Bilindiği gibi; Marmarabirlik, üreticiye olan tüm borcunu 13 Ocak 2012`de ödeyip, sonlandıracak.
Marmarabirlik`e bağlı diğer kooperatiflerde son durum…
Mürefte ve Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nde zeytin alım kampanyası kapanıp alımlar sona erdi.
Mürefte`de, sofralık ve üst yağlık zeytin dahil üreticilerden 2700 ton, Marmara İlçesinde sofralık ve üst yağlık zeytin dahil üreticilerden 380 ton zeytin alındı.
Edincik, Mudanya, Orhangazi, İznik ve Gemlik`te faaliyet gösteren Zeytin Tarım satış Kooperatiflerinin alım kampanyası halen devam ediyor.
Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi üretici ortaklardan sofralık ve üst yağlık zeytin toplam 3300 ton, Mudanya Zeytin Tarım Satış Kooperatifi üretici ortaklardan sofralık ve üst yağlık zeytin toplam 3800 ton, Orhangazi ve Gemlik`teki zeytin üreticileri kooperatife genelde zeytin satmadığından, bu her iki ilçeden alınan zeytin miktarı ise Orhangazi`de sofralık ve üst yağlık toplam 1000 ton, Gemlik`te sofralık ve üst yağlık zeytin miktarı 1300 ton olup, ürününü kooperatife döken İznik`li zeytin üreticilerinden bugüne kadar alınan sofralık zeytin miktarının 1250 ton, üst yağlık zeytinin de 3.000 ton olduğu belirtiliyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı