Bugün, 7 Mayıs 2024 Salı

Zeytin çekirdeği yok satıyor

Zeytin çekirdeği yok satıyor

Burhaniye 76 Nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (TARİŞ) Fabrikasında zeytin işleme sırasında ayrılan zeytin çekirdeği çok tutuldu.

Burhaniye 76 No`lu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi (TARİŞ) Fabrikasında zeytin işleme sırasında ayrılan zeytin çekirdeği çok tutuldu.
Kalorifer yakıtı olarak kullanılan zeytin çekirdeğinin çevre dostu bir yakacak olduğunu belirten Tariş müdürü Emrah Öztürk, talepleri karşılamakta zorluk çektiklerini söyledi. Burhaniye Tariş Zeytinyağı fabrikasında zeytinin işlenmesi sırasında ayrılan çekirdeğin büyük ilgi gördüğü bildirildi. 5 bin kaloriye sahip olan çekirdeğin tonunu 200 liradan sattıklarını belirten Tariş müdürü Emrah Öztürk, "Zeytin çekirdeğini aşırı bir talep var. Çevre dostu olduğu için de büyük ilgi görmektedir. Talepleri karşılamakta zorlanıyoruz. Antalya`ya kadar çekirdek gönderiyoruz" dedi.
Çekirdeği kullanan vatandaşlar da çekirdeğin dumansız bir yakıt olduğunu söylediler. 25 kiloluk torbalarda satılan zeytin çekirdeğinde tonda 40 kilo kül çıktığı bildirildi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı