Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Zeytin kooperatifi Kalıpsızoğlunun eseri

Zeytin kooperatifi Kalıpsızoğlunun eseri

Bugün 5000i aşkın zeytin üreticisinin ürettiği ürünü satın alan S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifini ilk kuran ve 1 nolu ortak sayısı ile ismi tarih sayfalarına kazınan ismin, DP. Balıkesir eski Milletvekili Arif Kalıpsızoğlu

Bugün 5000`i aşkın zeytin üreticisinin ürettiği ürünü satın alan S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ni ilk kuran ve 1 nolu ortak sayısı ile ismi tarih sayfalarına kazınan ismin, Demokrat Parti Balıkesir eski Milletvekili Arif Kalıpsızoğlu olduğunu biliyormusunuz?
TBMM`de 9-10 ve 11. dönem Balıkesir Milletvekili olarak görev yapan Arif Kalıpsızoğlu`nun girişimiyle, kooperatifimiz, 14.09.1953 tarihinde yaptığı genel kurulu ile "Bursa Zeytin ve Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliğine" katılma kararı aldı. Bir süre bu kurum içerisinde faaliyetlerini sürdüren kooperatifimiz, hedeflerini gerçekleştiremediği için 22.05.1954 tarihinde Bursa Zeytin ve Koza Tarım Satış Kooperatifinden ayrıldı. Gemlik, Mudanya ve Erdek Kooperatiflerinin katılımlarıyla bir Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği kurulması ortaklar tarafından kabul edildi. Şimdiki adı ile (Marmarabirlik) Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği`nin üç kurucu üyesinden biri oldu. 45 üretici ortak ile faaliyetine başlayan kooperatif zaman içerisinde ortaklarına hizmet, fiyat ve pazarlama politikaları sayesinde günümüze değin gözle görülebilecek bir gelişme sağlayarak bugün 5000`i aşan ortağa hizmet vermeyi sürdürüyor.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin kurucu başkanı rahmetli Arif Kalıpsızoğlu, kooperatifin 1 No`lu ortağı olurken, 2 No`lu ortak Hüseyin Orçun, 3 No`lu ortak Mustafa Kadıoğlu, 4 No`lu ortak Cafer Turan, 5 No`lu ortak Necmi Ülgay, 6 No`lu ortak Mehmet Eser, 7 No`lu ortak ise Ali Solmaz.
Haber : Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false