Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Zeytin sineği zararlısı ilaçlama yöntemleri tartışıldı

Zeytin sineği zararlısı ilaçlama yöntemleri tartışıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğünce, zeytin sineği zararlısına karşı alınacak önlemlerle ilgili toplantı düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü`nce, zeytin sineği zararlısına karşı alınacak önlemlerle ilgili toplantı düzenlendi.
Erdek Öğretmen Evi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya 10 müstahsil katılırken, katılımın azlığından yakınıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M. Murat Yazar`ın ev sahipliği yaptığı toplantıya, Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü bünyesinde ki Ziraat Mühendisi Nadir Erdoğan katıldı.
Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M. Murat Yazar, bu yıl zeytin sineği zararlısından dolayı ileri derecede üretimde yaşanan kaybın, gelecek zeytin hasat döneminde yaşanmaması için yapılması gereken konuları anlattı. 
İlaçlama yönetimi konusunda fikir alışverişinin bulunulduğu topantıda Müdür Yazar, müstahsili dinledikten sonra son sözü alarak "Önümüzde seçenekler var ancak zamanımız kısıtlı. Bundan dolayı bu ilaçlama iznini bir an önce almamız gerekiyor. Biz burada toplantı yapıyoruz ancak her sefer olduğu gibi yine çok az kişiyiz. Bir ay sonra bir toplantı daha yapalım ancak bu sefer daha geniş bir kapsamlı katılım olsun. Önümüzde 3 seçenek bulunuyor" dedi.  
Yazar, seçenekleri şöyle açıkladı: "Birincisi, uçakla her sene yaptığımız ilaçlama. İkincisi, uçakla organik ilaçlama. Üçüncüsü ise yerden ilaçlama. Bu seçenekler arasında artık bir karar vermek zorundayız artık." dedi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli