Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Zeytin sineğine karşı uçakla ilaçlama yapıldı

Zeytin sineğine karşı uçakla ilaçlama yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından alınan izinle, zeytin sineğine karşı havadan uçakla yapılan ilaçlama Salı ve Çarşamba günü olmak üzere iki gün boyunca devam etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`ndan alınan izinle, zeytin sineğine karşı havadan uçakla yapılan ilaçlama Salı ve Çarşamba günü olmak üzere iki gün boyunca devam etti.
Erdek-Kapıdağ Yarımadası, Edincik Beldesi ile Marmara Adası zeytinlik alanların ilaçlamasına Salı günü başlandı.
Toplam 725 bin dekar alanda dikili olduğu bildirilen 1 milyon 200 bin zeytin ağacının, zeytin sineğine karşı havadan ilaçlanmasına başlandı.
Erdek Kaymakamı aynı zamanda Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği Başkanı İsmail Kaygısız, Erdek-Kapıdağ Yarımadası, Edincik Beldesi ile Marmara Adasında toplam 725 bin dekar alanda dikili bulunan 1 milyon 200 bin zeytin ağacının zeytin sineğine karşı uçakla ilaçlamanın Pazartesi ve Salı günü gerçekleştirildiğini bildirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nca, zeytin sineğine karşı uçakla havadan ilaçlanmasına yasak getirilmesiyle birlikte, bugüne kadar zeytin sineğiyle mücadelenin üreticilerin yer aletleriyle kendi imkânlarıyla yapıldığını ifade eden Birlik Başkanı Kaygısız, yerden yapılan ilaçlamada istenilen sonucun alınamaması üzerine, bakanlıktan alınan izinle, Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları Birliği`nin devreye girerek bu yılda uçakla havadan ilaçlanmanın yapıldığını belirtti.
Pazartesi ve Salı günleri olmak üzere 2 gün devam eden ilaçlama sonrasında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürlüğü görevlilerince, yapılacak olan sayımlara göre uçakla havadan ilaçlamaya devam edilebileceğinin altını çizen Birlik Başkanı Kaygısız, uçakla ilaçlama bedelinin ilaç beldeleri dahil olmak üzere günlük 75 bin lira olduğunu sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı