Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Zeytin sineğine uçakla 3. ilaçlama yapıldı

Zeytin sineğine uçakla 3. ilaçlama yapıldı

Bölgemizdeki zeytinlik alanlar zeytin sineği ve zeytin zararlılarına karşı havadan 3. Aplikasyon ilaçlama yapıldı

Bölgemizdeki zeytinlik alanlar zeytin sineği ve zeytin zararlılarına karşı havadan 3. Aplikasyon ilaçlama yapıldı
21-22 Ekim tarihlerinde Salı ve Çarşamba günü olmak üzere iki gün süren ilaçlama çalışmalarında Erdek, Marmara ve Edincik bölgelerindeki zeytinlik alanlarda zeytin sineğine karşı havadan ilaçlama yapıldı.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Koordinasyonunda, Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği öncülüğünde yürütülen zeytin sineği mücadelesinde Edremit Körfez ve Kapıdağ bölgesi olmak üzere iki ayrı bölgede çalışmalar yapıldı.

Zeytin sineği mücadelesi popülasyon kontrolü yapıldıktan sonra, ilaçlama zamanı kararını ilgili İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile İl Müdürlüğü uzman personeli tarafından koordineli olarak belirlendiği, ardından Erdek-Kapıdağ Bölgesinde 6.750 dekar alanın havadan uçakla 3. aplikasyon ilaçlama, Edremit Körfez bölgesinde 675.000 dekar alanda havadan uçakla 2. aplikasyon ilaçlama yapıldığı öğrenildi.
Havadan ilaçlama çalışmaları 1. ve 2. ilaçlamalarda olduğu gibi Balıkesir ve Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri çalışmalara eşlik etti.
Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2014 yılı zeytin sineği mücadelesinde kullanılan ziray, ilaç ve uçak bedelinin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığınca karşılandığı, tüm zeytin üreticileri adına Büyükşehir Belediye Başkanlığına, emeği geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerine teşekkür edilirken, 2014 yılı zeytin hasat sezonunun çiftçilere hayırlı olması dileğinde bulunuldu.

Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli