Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Asaya destek sözü verdi

Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Asaya destek sözü verdi

Marmarabirlikte Nisan 2012 ayında yapılacak seçimli genel kurul öncesi, 7 kooperatif yöneticileriyle bir araya gelen Hidamet Asaya toplantıdan destek kararı çıktı.

Marmarabirlik`te Nisan 2012 ayında yapılacak seçimli genel kurul öncesi, 7 kooperatif yöneticileriyle bir araya gelen Hidamet Asa`ya toplantıdan destek kararı çıktı.
Marmarabirlik`e bağlı sekiz kooperatiften yedisinin kooperatifin yönetim kurulu başkan ve yardımcılarıyla gerçekleşen toplantıda, Hidamet Asa`ya erken güvenoyu verildi.
Toplantıda karar altına alınarak yayımlanan bildiride, Asa yönetimiyle, kooperatifler arasındaki uyumun Marmarabirlik`e istikrar kazandırdığı vurgulandı.
Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik)`ne bağlı 7 kooperatifin başkan ve başkanvekilleri, birliğin nisan ayında yapılacak seçimleri için şimdiden Başkan Hidamet Asa`ya güvenoyu verdi.
Marmarabirlik Genel Müdürlüğü`nde birlik yönetim ve denetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen kooperatif başkan ve başkanvekilleri, "Kamuoyuna duyuru" başlığı altında bir açıklama yaptı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Nisan 2012 ayı içerisinde yapılması planlanan olağan seçimli genel kurul toplantısının değerlendirilmesi amacı ile 15.03.2012 tarihinde toplanılmıştır. Tüm kooperatif ortaklarını temsilen gelen, kooperatif yönetim kurulu başkan ve başkanvekilleri ile birlik yönetim ve denetim kurulu üyeleri aşağıdaki çerçevede görüş birliğine varmıştır.
Son üç yıllık dönemde, birlik ile kooperatifler arasında sağlanan uyum, bu uyumlu çalışma ortamının üretici ortaklara sağladığı fayda, Marmarabirlik`in istikrarlı büyümesi ve gelişmesi göz önünde bulundurularak;
Hidamet Asa başkanlığında İznik, Erdek, Gemlik, Orhangazi, Edincik ve Mürefte kooperatifi temsilcilerinden oluşan beraberliğin devam ettirilmesi yönünde mutabakata varılmıştır."
Mutabakata; Marmarabirlik`e bağlı 7 kooperatif arasından Gemlik adına Hüseyin Peker, Mehmet Besli, Erdek adına Hüseyin Durak, Mustafa Gümüştaş, Orhangazi adına Remzi Bayram, Salih Oruç, İznik adına Ergün Sürücü, Yakup Sevinç, Edincik adına Mehmet Özçakır, Halil Alak, Mürefte adına Kahraman Koşer, Coşar Gezer ve Marmara Adası adına da Hasan Organ, Hasan Erol imza attı.
Asa: "Desteklerinize teşekkür ediyorum"
Marmarabirlik`te gerçekleştirilen toplantıda "Her şey ortak için" felsefesiyle yürütülen faaliyetlerden dolayı ortaklar nezdinde yüksek memnuniyet oluştuğu kaydedildi. Memnuniyetin en belirgin nedeni ise "piyasanın üzerinde belirlenen ürün fiyatları, ürün durumuna göre kalibre ve/veya vasıf bazında yapılan fon destekleri, 55 bin ton olarak planlanan alım miktarı, ürün ödemelerinin de kampanya bitiminin hemen ardından tamamlanması…"
Ayrıca, ortaklıktan çıkarılanlara af, uzun bir aradan sonra yeniden başlatılan ucuz gübre yardımı, ürün alımlarının şeffaflaştırılarak kamera kontrollü yapılması, kooperatif bina ve depolarının yenilenmesi, yurtiçi ve yurtdışı ürün satışlarında artış, yeni ürünlerle yeni pazarlar bulunması da, Asa yönetimine güveni pekiştiren unsurlar olarak ortaya çıktı.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, toplantının sonunda, kooperatif başkan ve başkanvekillerine, kendilerine gösterdikleri güvenden dolayı teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli