Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Zeytin üreticilerine bilgilendirme semineri

Zeytin üreticilerine bilgilendirme semineri

İlçemizde, zeytin üreticilerine yönelik bilgilendirme semineri düzenleniyor.

İlçemizde, zeytin üreticilerine yönelik bilgilendirme semineri düzenleniyor.
Erdek Öğretmenevi Toplantı Salonunda verilecek seminer 3 Şubat Pazartesi günü saat 14:00`te başlıyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü M. Murat Yazar, yaptığı açıklamada "Zeytin üretiminde verimliliğin arttırılabilmesi için ilçemizde bir günlük Zeytin yetiştiriciliğinde önem arz eden zirai mücadele, budama ve gübreleme konularında seminer düzenlendiğini söyledi.
Bölgemizde yaşayan çiftçilerimizin önemli gelir kaynaklarının başında gelen zeytin üreticiliğinin, bilinçli olarak yapılması ve vatandaşlarımızın ve ülkemizin ekonomisine katkısının daha da yukarılara çıkmasını sağlamak olduğunu belirten Yazar, zeytin ağaçlarındaki bakım ve budama işlemlerinin tekniğe uygun şekilde yapılarak hem vatandaşların gelirinin artacağını hem de ağaç verimlerinin yükseleceğini işaret etti.
Yazar, düzenlenen bu seminere katılan vatandaşlarımıza zeytin ağaçlarının bakımı, budaması, zeytin ve zeytinyağının dünya ve ülkemizdeki yeri, yetiştirme koşulları, toprak işlemesi, bahçe tahsisi, fidan yetiştiriciliği, çeşit seçimi, aşılama, gübreleme, hastalık ve zararlılarla mücadele ve hasat gibi konularda teorik bilgilerin aktarılacağını bildirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Erdek İlçe Müdürü Yazar, müstahsili seminere katılmaya davet etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı