Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

Zeytin ve Zeytinyağı Rekolte Tesbiti Yapıyacak

Zeytin ve Zeytinyağı Rekolte Tesbiti Yapıyacak

Türkiyenin 41 ilinde Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) koordinasyonluğunda zeytin ve zeytinyağı rekoltesi çalışması yapılacak.

Türkiye`nin 41 ilinde Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) koordinasyonluğunda zeytin ve zeytinyağı rekoltesi çalışması yapılacak.
UZZK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Tan, "Konseyimiz koordinasyonunda "Zeytin ve Zeytinyağı Rekoltesi Ulusal Resmi Tespit Heyeti" oluşturulması için rekolte çalışmalarında bir araya gelmeleri istendi.
Türkiye`nin 41 ilinde 13 oda ve birliklerden oluşan "Zeytin ve Zeytinyağı Rekoltesi Ulusal Resmi Tespit Heyeti" Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) koordinasyonluğunda Türkiye`deki zeytin ve zeytinyağı rekoltesi çalışması yapılacak.
16-21 Eylül 2013 tarihleri arasında tüm zeytinci yörelerde ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla "2013 / 2014 Zeytin ve Zeytinyağı Rekoltesi Tespit Çalışmaları" yapılacağı ifade eden Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Tan, "Hedefimiz doğru rekolteyi tespit etmektir. Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın da açıkça belirttiği gibi Konseyimiz tarafından 2013 / 2014 üretim sezonuna ilişkin sağlıklı ve güvenilir verileri sağlamak için çalışacağız. Zeytin ve zeytinyağı üretim, verim, üretim alanı, maliyet (ürün ve tesis) vb gibi sektörel bilgilerin
ulusal ve uluslararası platformlarda veri kaynağı olarak kullanılmasını teminen geçmiş yıllarda olduğu gibi Konseyimiz tarafından çalışma sonucunda bir rapor hazırlanacaktır" bilgisini verdi.  
"Diğer taraftan son günlerde basın ve medyada yer aldığı ve bazı yıllarda olduğu gibi İzmir Ticaret Borsası başta olmak üzere Ege İhracatçı Birlikleri ve bazı kurumların "Zeytin ve Zeytinyağı Rekoltesi Çalışması" yapacakları ve bunun için Konseyimizin Borsa Koordinatörlüğündeki çalışmalar dahil olması talep edilmektedir" diyen Başkan Dr. Mustafa Tan, "Konseyimizce bu tür çalışmaların, sektörümüzde ihtiyacını duyduğumuz birlik ve beraberlik ruhunu zedeleyeceği ve yaklaşan kampanya döneminde rakam karmaşası yaratarak sektörde farklı algılamalara yol açacağı ve bu gibi nedenlerle ilgili kurum ve kuruluşların bir kez daha aracılığınızla "Sektörün Çatı Kuruluşu" olan ve bu konuda resmi yetkili göreve sahip Konseyimiz koordinasyonundaki rekolte çalışmalarında bir araya gelmelerini istiyoruz" dedi.
Bunun açık bir davet olduğunu belirten Dr. Mustafa Tan, tüm zeytinci yörelerde ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin 16-21 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacak olan toplantıya katılmalarını istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli