Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Zeytinciler hasata devam ediyor

Zeytinciler hasata devam ediyor

İlçemizde zeytin hasadı devam ediyor. Yağışlarla birlikte ara verilen zeytin hasadı güneşin yüzünü göstermesinden sora soğuk havaya rağmen hızla devam ediyor.

İlçemizde zeytin hasadı devam ediyor. Yağışlarla birlikte ara verilen zeytin hasadı güneşin yüzünü göstermesinden sora soğuk havaya rağmen hızla devam ediyor. Akşam hava kararıncaya kadar toplanan zeytinleri depolarına getiren üreticiler zeytinleri boylarına göre ayırdıktan sonra Marmara Birlik`e getirerek teslim ediyor.
Zeytin hasadının büyük emek istediğini belirten üretici Ahmet Andaç,"Zeytin hasadı; bütün yıl gereken aylarda toprağı sürmek, budama, gübreleme, sulama, ilaçlama ve hava şartları da iyi giderse hasat yapıldığı için büyük emek ve masraf ister. Ancak buna rağmen belirlenen fiyat yetersizdir " diyen Ahmet Andaç, tavan değil taban fiyat istediklerini, en düşük 410 tane zeytin fiyatının 1lira 80 kuruş olduğunu söyledi. Ahmet Andaç "Fakat bu fiyat çok yetersizdir, fiyatın yükseltilmesi halinde üreticiye destek verilmiş olur" dedi 
Erdem Özcan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı