Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Zeytincinin başının belası ?Zeytin Sineği?

Zeytincinin başının belası ?Zeytin Sineği?

Zeytin üreticisi bu yıl da zeytin sineğiyle mücadele edeceği anlaşılıyor.

Zeytin üreticisi bu yıl da zeytin sineğiyle mücadele edeceği anlaşılıyor.
Erdek´te son yapılan gözlemlere göre zeytinin bir numaralı düşmanı zeytin sineğinde artış olduğu tespit edildi. Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü´nden üreticilere gönderilen mesajda, zeytin sineğiyle mücadele için ilaçlamanın ihmal edilmemesi istendi.
Erdek´li zeytin üreticilerinden Mehmet Andaç, zeytin sineği mücadelesinde ilaçlamayı ihmal etmeden gerçekleştirdiğini söyledi.
Zeytin sineğine karşı 3 defa daha ilaçlama yapacağını belirten Andaç, ancak etkili olması isteniyorsa tüm üreticilerin ilaçlamayı kesinlikle ihmal etmemelerini istedi.
İlaçlama uçakla yapılmalı
Havran´da zeytin ve zeytinyağı üreticiliği ve satıcılığını işini yürüten Osman Faik Buğdaycı da ilaçlamayı eskisi gibi devletin uçakla yapması halinde zeytinde kaliteyi daha da arttıracağını ve daha fazla katma değer girdisi yapacağını kaydetti.
Düşük kaliteli zeytin ve zeytinyağının iç piyasada tüketildiğini dışarıda ise sorun yaşandığını sözlerine ekleyen Buğdaycı, ?Zeytinyağında dış pazar payını arttırmak için dâhilde işlem belgesinin kolaylık sağlanarak zeytinyağı ihracatçılarına kontrollü bir şekilde verilmelidir.? dedi.
Haber: Erdem Özcan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli