Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Zeytinde meyve dökülme nedenleri araştırılıyor

Zeytinde meyve dökülme nedenleri araştırılıyor

Zeytinde meyve dökülmelerinin artması üzerine Erdek Tarım ve Orman Müdürlüğü harekete geçti.

Zeytinde meyve dökülmelerinin artması üzerine Erdek Tarım ve Orman Müdürlüğü harekete geçti. 
Erdek Tarım ve Orman Müdürlüğü, zeytinde meyve dökülmesinin görülmesi üzerine Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden yardım istedi. 
Geçtiğimiz günlerde ilçemize gelen Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü uzmanları, ağaçlardan topladıkları numuneleri incelenmek üzere İzmir’deki laboratuara götürdü. 
Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nde analiz çalışmaları devam ederken, çiftçilerden gelen şikayetlerin durmaksızın sürmesi üzerine Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bu kez Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü’nden de konunun uzmanlarını bölgemize davet etti. 
Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından arazi kontrollerinde gözlenen ‘meyve dökülmeleri’ için Erdek’e çağrılan uzmanlar, bölgemizde bulunan zeytin ağaçlarından numuneler alıp, tetkikler yapılmak için laboratuar örnekleri aldılar.  
İki ayrı kurum tarafından alınan numuneler üzerinde inceleme yapılmasının ardından, Erdek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından müstahsile zirai mücadelede bulunulacağı yönünde açıklama yapması bekleniyor 
Haber : Tuncay Ertan



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı