Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Zeytin´e minnet yürüyüşü

Zeytin´e minnet yürüyüşü

Ayvalık Zeytin Hasat Günleri "Her Hasat Bir Barış Buluşmasıdır" sloganıyla Cumhuriyet Meydanı´na "Zeytine Minnet" yürüyüşü start aldı.

Ayvalık Zeytin Hasat Günleri "Her Hasat Bir Barış Buluşmasıdır" sloganıyla Cumhuriyet Meydanı´na "Zeytine Minnet" yürüyüşü start aldı.
Zeytin emekçi kadınların ön saflarda olması, organizasyonun en dikkat çekici yönü olarak göze çarptı.
Cumhuriyet Meydanı´ndaki Zeytin Pazarı´na ulaşılarak burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nı okunmasının ardından yapılan açılış törenine Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık İlçe Turizm Müdürü Yasemin Gençer, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı B. İbrahim Kantarcı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, Ayvalık Zeytin Üreticileri Derneği üyeleri, sektör temsilcileri, zeytin emekçileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.
Ayvalık Ticaret Odası Başkanı B. İbrahim Kantarcı, yaptığı konuşmada, bereketiyle gelen yeni hasat yılının herkese sağlık, mutluluk, barış ve bereket getirmesini diledi.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise konuşmasında, 12 yıl önce bir amaç için başladıkları Zeytin Hasat Günleri´nin içeriğini her yıl biraz daha zenginleştirerek uluslararası hale getirdiklerini anlattı.
Zeytin Yasası´nın önemine dikkati çeken Rahmi Gençer, "Zeytin Yasası´nı kaldırırsanız, oralarda madenler olacak, apartmanlar, betonlar olacak. Çok ağlayacak zeytin ağacı. Bu kadar bereketli bir ağacı, gelin el birliğiyle hep beraber koruyalım. Bu bizim milli değerimizdir, milli varlığımız. Ben bu konuda Türkiye´de sağduyunun hakim olacağına ve Zeytin Yasası´nın değişmeyeceğine inanıyorum" diye konuştu.
Törenin ardından zeytin firmalarının ürünlerini sergilediği zeytin pazarının açılışı yapıldı ve stantlar ziyaret edildi. Zeytinyağlı baklava, çorba, ıspanaklı börek ve zeytin ürünleri tattırıldı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Zeytin minnet yürüyüşü
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false