Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Zeytinli Beldesi çöplük alandan şikayet var

Zeytinli Beldesi çöplük alandan şikayet var

Edremit Ket Konseyi, Zeytinli Beldesine ait çöplük alandan sık sık yayılan dumana tepki gösterdi.

Edremit Ket Konseyi, Zeytinli Beldesi`ne ait çöplük alandan sık sık yayılan dumana tepki gösterdi.
Edremit Belediye Kent Konseyi Genel Sekreteri Metin Pınarbaşı, bölgedeki çöplük yangınları ile birlikte Zeytinli Belediyesi`ne ait çöp sahasında çıkan `Çöplük Yangını` nedeniyle Akçay Beldesinin ve çevresinin 2 aydır duman altında kaldığını çevre ile birlikte insan sağlığını da tehdit edildiğini ifade edip, belediyelerin önlem almasını istedi.
Çöplük yangınlarının nedenini atık kâğıtlar ve plastiklerden kaynaklandığını öne süren Pınarbaşı, "Geri dönüşümle tekrar ekonomiye kazandırılması gereken bu atıklar ne yazık ki yanarak yok olmaktadır. Plastiklerin yanması sonrası doğaya salınan zehirli gazlar insan, çevre ve hayvan sağlığını ciddi şekilde etkileyerek, hayvanlar ile zeytinlikler telef olmaktadır" şeklinde konuştu.
Pınarbaşı, "Bu kadar olumsuzluğun yaşanmaması için çöplerin kaynağında ayrıştırılmasıdır. Yangına neden olan kağıt ve plastikler ayrı toplanıp geri dönüşüme gönderilirse çöplük alanında yangın tehlikesi ortadan kalkar. Toplanan kağıt ve plastikler ise tekrar ekonomiye kazandırılmış olur. Çöplük alanına konulan bacalar ise Metan Gazı birikimini de önleyecektir.  Tüm belediyelerin örnek site ve mahalleler seçip, başlatılacak olan kampanya ile halkın kâğıt, plastik ve metal atıklarını ayrıştırılıp, ayrı depolama alanlarında toplanması sağlanmalıdır" önerisinde bulundu.
Edremit Kent Konseyi Çevre Çalışma Gurubu Başkanı Cengiz Erk`te, Burhaniye Çöp Arıtma Tesisi ile modern çöp deposu alanı bitene kadar şehir ve beldelerde ayrıştırılarak toplanan metal ve plastiklerin ekonomiye kazandırılmasını istedi.
Enver Dolgun


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli