Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Zeytinli Mahallesi Muhtarı Aydın: Doğalgaz gelirse mahalleden göçü durdururuz

Zeytinli Mahallesi Muhtarı Aydın: Doğalgaz gelirse mahalleden göçü durdururuz

Erdek Kanava Deresinin Seyitgazi Tepesine yakın olan noktasından Erdek Kastri mevkii olarak bilinen askeri kampların bulunduğu bölgeyi takip ederek Düzler Kavşağına kadar olan alanı kapsayan Zeytinli Mahallesi, Mart 2012 ayı geldiğinde 3 yaşına...

Erdek Kanava Deresi`nin Seyitgazi Tepesi`ne yakın olan noktasından Erdek Kastri mevkii olarak bilinen askeri kampların bulunduğu bölgeyi takip ederek Düzler Kavşağına kadar olan alanı kapsayan Zeytinli Mahallesi, Mart 2012 ayı geldiğinde 3 yaşına girecek.
Sadece Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında insanların yoğunlukta ikamet ettiği mahallenin yılın geri kalan 9 ayında boşalmasının, Bandırma`ya doğalgazın gelmesi ile son yıllarda Yalı Mahallesi`nde Turgut Özal Bulvarı civarına yapılan kaloriferli dairelerden kaynaklandığını ileri süren Zeytinli Mahallesi`nin başarılı muhtarı Ali Aydın, muhtarı olduğu mahallede hem işyeri hem de konutu olduğunu söyleyip, yaptığı araştırmada mahallede yaşanan göçün durdurulup, eskiden olduğu gibi mahalleye renk gelmesinin, ilçeye doğalgazın gelmesi ile son bulacağını söyledi.
Kendisinin işyeri ile konutunun bulunduğu sitede 45 daire bulunduğunu anlatan Muhtar Aydın, bugün 45 konutluk sitede sadece 9 konutta oturan varsa, bu örnek sanırım mahallenin içinde bulunduğu durumu net olarak ortaya koyacaktır inancını taşıyorum şeklinde konuştu.
Mahallede satılık ve kiralık daire sayısının her geçen yıl hızla arttığına dikkat çeken Aydın, ilçede başka mahallelerdeki kaloriferli konutlarla, kendi mahallesindeki sobalı konutlar arasındaki kira farkının birbirine yaklaşmasıyla da, ilçenin en modern, en nezih ve sakinliğiyle bilinen Zeytinli Mahallesi`nin cazibesini yitirmesine neden olduğunu dile getirdi.
Aydın, devam ettiği açıklamasında şöyle konuştu: "3-4 yıl önce mahallede kiralık daire sayısı % 10`lar seviyesindeydi. Şimdi ise bu oran % 40`lara yükseldi. Benim bire bir tanıdığım 25-30 aile, yaz ve kış mevsiminde ikamet eden evlerinden, sobalı olmasının yanında, kiraların yüksek olması gerekçesiyle, ilçede kaloriferli konutların ağırlıklı olarak yer aldığı Turgut Özal Bulvarı`na yakın konutlar ile Bandırma`da doğalgazla ısıtılan konutlara taşındığını biliyorum. İlçeye doğalgazın getirilmesiyle, sayısız emekli, hasta ve yaşlı insanlarımızın tercihi öncelikli olarak yine Zeytinli Mahallesi olacaktır. Çünki, bizim mahallemizin en büyük özelliği, ilçedeki diğer mahallelerin aksine denize bir adım uzaklıkta olduğu gibi halkımızın gezinti alanı olarak kullandığı Kanava sahil şeridinin bir bölümü mahallemiz sınırları içinde bulunmaktadır. İlçe halkımızın yanı sıra, yaz aylarında ilçemize gelen misafirlerimizin olmasını arzuladığı istekleri için çıkıp dua ettiği meşhur Dilek Tepesi`nin bulunduğu Seyitgazi Dağı bizim mahallemizdedir"
Haber : Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı