Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Zeytinliada, Ada Müzesine adım adım

Zeytinliada, Ada Müzesine adım adım

Altı yıldır süren Erdek Zeytinliada arkeolojik kazılarında sona yaklaşılırken, kazı ekibi başkanı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk...

Altı yıldır süren Erdek Zeytinliada arkeolojik kazılarında sona yaklaşılırken, kazı ekibi başkanı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurettin Öztürk, kazılar ve arkeopark ada müzesi projesi konusunda bilgi verdi. Kazıların, büyük bir olasılıkla 2013 yılında sona ereceğini vurgulayan Öztürk, şunları söyledi:
"Kazılarımızın birinci yılı, yüzey çalışması şeklinde geçti. Daha sonraki yıllarda ise başta Meryem Ana Kilisesi olmak üzere çok önemli yapıt ve bulgulara ulaştık. Son olarak da, bu yıl, magazinin (depo) yanında, M,Ö. 6. yüzyıla ait bir Bizans odasının yanı sıra bir imalathane ve iki seramik yapım dükkânını gün ışığına çıkardık. Şu anda Güney Marmara Kalkınma Ajansı`nın arkeopark projesi doğrultusunda, ada müzesi gerçekleştirme çalışmalarımız sürüyor."
Bu yılki kazılarını, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın verdiği 100 bin liralık ödenekle ve 30 kişilik ekiple sürdürdüklerini vurgulayan Öztürk, gelecek yıl bitecek kazıların ardından restorasyon ve konservasyon çalışmalarının bir süre devam edeceğini vurgulayan Öztürk, "Adamızın turizme açılmasıyla birlikte yabancı turistler, başta Meryem Ana Kilisesi olmak üzere adamızdaki tarihi yapıtlara büyük ilgi göstereceklerine inanıyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli