Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Zeytinliada kazı ekibine başkan Aysandan iftar yemeği

Zeytinliada kazı ekibine başkan Aysandan iftar yemeği

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Zeytinliadada arkeolojik kazı çalışmalarını yürüten ekibe Erdek Artekan Taş Restaurant da iftar yemeği verdi.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Zeytinliada`da arkeolojik kazı çalışmalarını yürüten ekibe Erdek Artekan` Taş Restaurant da iftar yemeği verdi. Yemekte konuşan belediye başkanı Aysan, "Kazı faaliyetlerine Doç. Dr. Nurettin Öztürk olmak üzere tüm öğrencilerimizi ortaya koydukları özverili çalışmalarından ötürü Erdek adına kendilerini yürekten kutluyor ve çok teşekkür ediyorum." dedi.
Erdek`liler olarak yörede yapılmakta olan Kyzikos ve Zeytinliada kazı çalışmalarının anlam ve önemini iyi bildiklerini anlatan Aysan, "bu konuda yapılan çalışmaları elimizden geldiği ölçülerde destekliyoruz, desteklemeğe devam da edeceğiz. Umarım çalışmalar kısa zamanda tamamlanır ve bu iki önemli alanımız turizmin hizmetine açılır" şeklinde konuştu.
Zeytinliada kazı ekibi başkanı Doç. Dr. Nurettin Öztürk, bu seneki çalışmalardan memnun olduğunu belirtip, bu yıl önemli mesafeler kat ettik. Tüm öğrencilerimi çalışmalarından ötürü kutluyorum. Yaklaşık iki yıl sonra tamamlamayı düşündüğümüz, Zeytinliada arkeolojik park alanının geleceğinin çok parlak olacağını düşünüyorum. İnanç turizmine katkı sağlayacağı gibi Erdek Turizmine de çok olumlu katkılar yapacağını düşünüyorum diyerek sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı