Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Zeytinliada kazıları tamamlandı

Zeytinliada kazıları tamamlandı

Adadan çıkarılan yapıtlar, Bandırma Müzesine teslim edildi

Erdek Zeytinliada`da altıncı yıl kazıları tamamlandı.
Kazı ekibi başkanı, Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi, Doç. Dr. Nurettin Öztürk, 120 bin liralık ödenekle, 30 kişiden oluşan kazı ekibinin, kazıların altıncı yılında 70 gün çalışma gerçekleştirdiğini vurgularken, şunları söyledi:
"Zeytinliada`yı, Meryem Ana Kilisesi`nin üstünün tamamen polikarbonla örtülmesinin ardından, törenle resmen ziyarete açacağız. Şu anda adadaki yürüme yolları tümüyle bitti. Önümüzdeki haziran ayında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı, adada restorasyon ve konservasyon çalışmalarını başlatacak. Bu yılki kazılarımızdan çıkardığımız envanterlik yapıtları, Bandırma Müzesi`ne teslim ettik. Önümüzdeki 2013 yılı kazı döneminde ise adanın kuzeybatısındaki bir sur duvarı üzerinde çalışarak, Zeytinliada kazılarını sonlandıracağız."
Diğer yandan, Doç. Dr. Nurettin Öztürk`e, Zeytinliada kazılarının yanı sıra iki ayrı kazıda daha görev verildi. Öztürk, İzmir`in Ali Ağa ilçesi sınırları içinde bulunan Myrina ve Gryneion antik kentlerinde başlatacağı kazı çalışmaları için yüzey araştırması yapacak. Öztürk, ayrıca, Adana sınırları içindeki Misis antik kentinde de, ekibinde bulunacak İtalyanlarla birlikte kazı çalışmaları gerçekleştirecek.
Önder Balıkçı 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı