Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Zeytinyağ fabrikalarının temposu çok yoğun

Zeytinyağ fabrikalarının temposu çok yoğun

Erdekte zeytin hasadı devam ederken, ilçede faaliyet gösteren zeytinyağ fabrikaları ise tam kapasite hız kesmeksizin çalışmalarını sürdürüyor.

Erdek`te zeytin hasadı devam ederken, ilçede faaliyet gösteren zeytinyağ fabrikaları ise tam kapasite hız kesmeksizin çalışmalarını sürdürüyor.
10 Kasım`da başlayan bu seneki zeytin hasat döneminde, alt ve üst zeytinden yağ çıkaran yağhanelerin yoğun tempodaki çalışmaları hızla devam ediyor.
Zeytinci müstahsilin, bahçesinden topladığı yağlık tipi zeytinleri sıktırıp yağ çıkarması için ürününü teslim ettiği yağ fabrikaları bu işi hem ücret karşılığı yapıyor hem de kendisine teslim edilen zeytinden hak karşılığı olarak ta yapabiliyor. Yağ fabrikaları işletmecileri, yaptıkları hizmetin karşılığı olarak, zeytinini sıktıran müstahsilden para veya hak alma gibi iki seçenekten birini  sunabiliyor. Fabrikalara teslim edilen zeytinlerin sıkılması sonrası elde edilen zeytinyağları, hijyenik özelliğe sahip bidonlarla fabrika personeli tarafından evlere kadar teslim ediliyor.
Haber: Tuncay ERTAN

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli