Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Zeytinyağı her derda deva

Zeytinyağı her derda deva

Geçmişten günümüze kadar gelen zeytinyağının her derde deva olduğu bir kez daha yinelendi.

Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri’nin 4. gününde düzenlenen “Zeytin” konulu söyleşi düzenlendi.
Edremit Zeytincilik Üretmen İstasyonu Müdürü Murat Küçükçakır’ın konuşmacı olarak yer aldığı söyleşide zeytin ve zeytinyağının geçmişten günümüze uzanan hikayesi anlatıldı.
Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri’nde, bölgenin en önemli geçim kaynaklarının başında yer alan zeytin değerlendirilmeye devam ediliyor. Önceki gün zeytin sektörünün sorunlarının tartışıldığı söyleşiden sonra bu kez Zeytinli Mahallesi Altınkum-Cumhuriyet Kafede düzenlenen söyleşide zeytinin geçmişten günümüze yolculuğu anlatıldı. Edremit Zeytincilik Üretmen İstasyonu Müdürü Murat Küçükçakır’ın konuşmacı olduğu söyleşide ilk önce zeytinin nasıl hasat edildiği, zeytin ve zeytinyağının nasıl üretildiği konusunda slayt gösterisi sunuldu. Küçükçakır, zeytinin geçmişten günümüze var olduğunu belirterek, zeytinin doğal yollarla üretilen bir meyve suyu olduğunu ifade ederek “Zeytinyağı hem gıda da hem de ilaç olarak kullanılabilen ender ürünlerden birisidir” açıklamasında bulundu.
Zeytin ve zeytinyağının yetiştiği bölgeye göre kalite farklarının olduğunu vurgulayan Küçükçakır, “Zeytin için gerekli olan tüm özellikler Edremit Körfezi’nde bir araya gelmiş. İklimi, toprağı, rüzgarı, oksijeni, yağmurları ile bölgemiz zeytin ve zeytinyağının en kaliteli şekilde elde edilmesi için gerekli en iyi koşulları taşıyor” dedi.
Söyleşide dinleyicilere zeytinyağı tadımı da yaptıran Edremit Zeytincilik Üretmen İstasyonu Müdürü Murat Küçükçakır, zeytinyağının özelliğini kaybetmeden beklemesi için ışık görmeyen ortamda, cam ve teneke kutulara konulmasının çok yararlı olacağını ifade etti. Bayanlara da tavsiyelerde bulunan Küçükçakır, sebze kızartmaları ile balık gibi kızartmalarında gönül rahatlığı içerisinde zeytinyağı kullanabileceklerini söyledi. Söyleşi sonunda Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, tarafından konuşmacı Küçükçakır’a teşekkür plaketi verildi.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli