Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Zeytinyağı üretiminin azalması meclisin gündeminde

Zeytinyağı üretiminin azalması meclisin gündeminde

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, zeytinyağı üretiminin azalmasını meclise getirdi. Zeytin üretiminde azalma yaşandığını ileri süren MHP Milletvekili Bulut, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılm

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, zeytinyağı üretiminin azalmasını meclise getirdi.
Zeytin üretiminde azalma yaşandığını ileri süren MHP Milletvekili Bulut, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak istemiyle soru önergesi verdi.
Milletvekili Bulut, ülkemizde son 2 sezonda zeytinyağı üretiminde azalma olduğunu üretimin artması için Bakanlığın acil çalışma yaparak tedbir alması gerektiğini bildirdi.
Dünyada ve ülkemizde zeytinyağı üretimi düştüğünü ve dünya zeytinyağı üretiminin 2012-2013 sezonunda bir önceki sezona göre yaklaşık olarak yüzde 20 azalarak,  2011-2012 sezonunda 3,4 milyon ton olan dünya üretimi 2,7 milyon tona gerilediğini ve bu daralma dünya piyasalarını olumsuz etkilediğini belirten Bulut, ülkemizde, son iki sezon 200 bin ton civarında olan zeytinyağı üretiminin bu yıl da düşmesinin beklendiğini, zeytin fidanlarının artmasına karşın üretiminin azalması konusu ile ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının biran önce tedbir alması gerektiğini sözlerine ekleyerek konu ile ilgili Bakanlığın çalışma yapması gerektiğini işaret etti.
Bulut, Bakan Eker`e şu soruları yöneltti:  "Son yıllarda dikilen yeni zeytin fidanları ile ülkemizin ağaç varlığı 90 milyondan 160 milyona çıkmasına karşın üretim neden artmamaktadır? Zeytinyağı üretiminin artması konusunda Bakanlığın yapmış olduğu çalışmalar nelerdir?" 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli